Ridning hos Sanna


Nu kom jag precis hem från Sanna.

Fy, vad jobbigt det var ! Båda hennes hästar måste verkligen ridas fram till handen och man måste ha jättemycket ben, särskilt på ponnyn Så är det ju med de flesta hästarna i och för sig men ponnyn var otrolig. När den väl gick i form kunde du inte bara sitta och åka utan var tvungen att rida varje steg. 

Ponnyn, Gun som den kallas, var väldigt rolig att rida. En maxad D-ponny, väldigt nätt och väldigt envis. Det tog ett bra tag att komma på hur jag behöver rida henne. Hon blir väldigt lätt studsig i galoppen och det är ju lite roligt :) Fast inte när du ska sitta och arbeta henne, då tappar man allt när hon börjar studsa. Men henne tyckte jag mycket om :)



Sanna och Rhumans Goddess (Gun)

Hästen, Sol, är väldigt stor men förvånande nätt att rida. Hon är raka motsatsen till Gun, hon kröker på nacken så fort du kortar upp tyglarna och då är det lättare för henne att fuska med formen. Kröker hon på nacken så går hon ju fint, eller hur ? ;) Men då ska man se till att hon har med bakkärran också. En väldigt fin häst ! 
Man behöver också vara väldigt lätt på handen när man rider henne och det blir bra träning för mig eftersom jag gärna sitter och håller lite för mycket. Jag ska dessutom rida henne på hack och personligen tycker jag det är ett svårt bett att trimma på. Men det ska nog gå bra :)



Soleil (Sol)

Jag fick dessutom hoppa ett litet språng på båda.
Gun måste man hålla i och hålla om precis hela vägen fram för att hon ska hoppa. Det passar ju mig väldigt bra eftersom jag har lärt mig att hoppa så. 
På Sol var det väl mest bara att rida an hindret och komma rätt. Och jag kan säga att jag gillar den hästens språng skarpt ! Hon hoppar verkligen med hela ryggen och hon ger en sådan underbar känsla. 


Jag tror nog det ska gå bra att rida dem i en vecka. Förhoppningsvis kommer jag in i hur de ska ridas ganska snabbt och kan få ut det mesta av ridpassen :)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0