Dagens fråga

Dagens fråga:

Hur är det att gå på ridgymnasium, kräver et mycket tid eller är det bara kul om man har hästintresse?
Jag har sett massor med förslag på vad man kan jobba med och utbilda sig till, men om du och dom andra i din klass kanske har lite planer på och ideer så skulle det va superbra!



Det är jätteroligt att gå på ridgymnasium !
Minst 2 dagar i veckan rider du lektion för tränare. De andra dagarna har du nästan alltid tid att rida på skoltid, så du får mycket tid över efter skolan.

Du träffar massor med nya, oförglömliga vänner som du har jätteroligt med. Jag som inte bor här i Kungsbacka har ju dessutom bott med halva min klass och det ger väldigt bra sammanhållning.

Du lär dig mycket om hästar och ridning. Om man tar mig som ett exempel så har jag utvecklats väldigt mycket i min ridning och min 6-åring, som var 3 år när jag började här, har kommit långt i sin utbildning. Inte bara tack vare skolan, men det är en del deras förtjänst.

Du får chansen att ta Hästskötarexamen som gör att du lättare får jobb som hästskötare utomlands. Den examen måste du ha till en del annat, som t.ex unghästberidare som jag har tänkt att bli. 
Och du har ju många valmöjligheter när du slutat skolan. Antingen försöker du få jobb på något stall direkt när du slutat skolan eller så kan du läsa vidare till Hippolog eller satsa på att bli tränare. 
Sen kanske du inte alls vill jobba med hästar efter skolan och då kan du göra som många av mina klasskompisar och läsa vidare till t.ex lärare eller läkare. Det är bara fantasin som sätter stopp ;)

Jag hoppas att ni fick svar på era frågor :)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0