Smitta på SRG

Hej alla :)

Idag har ja en sak att skriva om !

På ett av våra tre ställen vi elever går (närmare bestämt Kungsbacka Ridklubb) har vi fått en smitta. Ni har kanske läst i Ridsport och sett att den nationella tävlingen som skulle ägt rum på söndag har blivit flyttad till Alingsås på lördag.

På skolans hemsida Ridgymnasium.nu kan ni läsa skolans version av hur allt gick till.

Jag tänkte berätta min version:

Det stog en skolhäst här på Gåsevadsholm (där jag går) på jullovet som fick feber. Om jag inte fattat fel så hade den väldigt hög temp.
Veterinären var här och tittade på hästen och konstaterade att den hade feber. Veterinären sa att hästen inte skulle flyttas, den flyttades till KRK ändå. Och personalen var väl medvetna om att den var sjuk och inte fick flyttas. 
Så nu har smittan kommit till KRK och sammanlagt har det vart 5-6 hästar som vart sjuka. För tillfället är dom 4. Så veterinären var där och tittade även på dom hästarna och har nu stängt stallet med 3 veckors tävlingskarens pga smitta.
Smitta som vi elever har sagt att det vart hela tiden men personalen har inte lyssnat på det örat. Ska elever behöva ha större kunskap än personal ?

Nu spekuleras det i om dom sjuka hästarna ska flyttas hit till Gåsevadsholm. Enligt veterinären får det bara ske om det sköts ordentligt, personalen ska byta kläder mellan stallen eller så blir det eventuellt bara en som ska sköta hästarna med virus.

Personligen vill jag inte ha hit några sjuka hästar, även om dom inte ska stå i vårat stall. Dom kommer ändå gå ut i samma hagar som våra hästar och jag kan nästa försäkra att det inte kommer bytas kläder mellan stallen. Då är det bättre att smittan stannar på bara ett ställe och kan då förhoppningsvis dö ut snabbare.

Det är många arga elever och föräldrar och tankarna går runt.

Vi har blivit lovade ett informationsmöte nu på förmiddagen. Ett möte som rektorn och personal inte visste om innan vi sa det och som inte kommer ge något mer än vad vi redan vet. Men förhoppningsvis får vi i alla fall reda på om dom sjuka hästarna kommer att flyttas hit. 

Jag återkommer med mer info senare ! 

 

 

Kommentarer
Postat av: Tompa

fy fan vad dåligt, Den skolan asså att dom inte någon gång kan fatta att eleverna har lika viktiga saker att seja som personalen, bara för att någon e lärare behöver inte det betyda att dom är högre uppsatta än eleverna!!

fan va gött att du snart slutar så du kan få slippa den skiten!



Jag älskar dej hjärtat<3<3<3

2010-01-29 @ 10:40:03
URL: http://emeliesthomas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0