Dressyrträning


Dressyr idag och från och med idag så ska alla hästar vara lindade och knoppade till varje lektion för att öva inför Hästskötarexamen.
Jag kan säga att det hördes svordomar från varenda box när vi stog och knoppade jag var inte så glad jag heller. Jag kan knoppa på mitt sätt men det här med att rulla upp flätorna och knoppa med bara ett gummiband, det är omöjligt att få till snyggt !


Sunnie var i alla fall riktigt fin stundvis och i nästan hela travarbetet hade hon ett mjukt och fint stöd på bettet och jag kunde riktigt känna hur hon höjde ryggen och fick in bakbenen mer under sig.
Vi red öppnor på medellinjen och gud vad svårt det är ! Sunnie vill gärna putta ut rumpan lite för mycket så att det nästan blir skänkelvikning och jag har svårt att hålla henne på 3 spår hela medellinjen. 

I galoppen var hon också ganska fin, lite stark ibland men helt underbar vissa stunder. Fast när jag väl får in bakdelen under henne går hon bara så i några steg innan hon gör sig lång och springer iväg. Jag måste bli starkare i bålen så att jag orkar sitta emot. 

Det är sånna här stunder som jag saknar att träna på gymmet på idrotten. På våran idrott så tränar vi mestadels kroppsdelar som vi behöver vara starka i i ridningen, t.ex. bålen, de övre magmusklerna, låren.
Inte armarna, vi ryttare ska inte ha alls mycket styrka i armarna. Då lägger vi för mycket krafft i handen och får inget bra resultat i ridningen. Det är därför ryttare inte ska spela tennis, som man ju behöver ha redig armstyrka till. 



Gammal bild. Min syster Matilda och Sunnie, Jag och Hiawatha. (Sunnie ser ut som en giraff)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0