Måsas Titius igår


Jag börjar med hur det gick med Titius igår:

Jag skulle ju som sagt hänga på honom. 
Jag började med att longera honom och redan från början hade jag en bra känsla. Han var mycket lugnare än vanligt, han gjorde några bocksprång men han hade inte samma explosivitet som han brukar ha. 

Sen släppte jag honom så att han verkligen skulle kunna springa av sig. Men han stannade på volten runt mig och var fortfarande lika lugn. Så då bestämde vi oss för att börja med att hänga. 

Tompa höll Titius i longerlina och så la jag tyngd i stigbygeln. Det gick som vanligt bra så Tompa lyfte upp mig så att jag var bredvid Titius i luften. Det reagerade han inte heller på. Då lyfte han mig så att jag låg på mage över Titius fast jag la inte så mycket tyngd i sadeln till en början. Efter hand la jag mer och mer tyngd på hans rygg tills jag tillslut låg på mage över sadeln utan att Tompa höll i mig. Då hoppade jag ner. Sen lyfte Tompa upp mig igen och då la jag all tyngd på honom från början och han spände sig inte alls. 
Så gjorde vi några gånger tills vi tyckte att det räckte för dagen och så ledde vi honom en stund på grusvägen. 

Jag är väldigt nöjd med hur Titius reagerade ! Det kommer väl kanske inte gå lika bra nästa gång men det är bara att nöta tills han är helt säker med vad vi håller på med.  



Måsas Titius som 2-åring.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0