Kaisa och Måsas Titius


Igår började jag med att rida Kaisa. Jag red henne på stubbåkern (som jag brukar göra det sista, det är det bästa stället jag har att rida henne på) och hon var väldigt pigg. Hon tjöt och studsade lite ibland, härligt med positiva hästar !
Vi botade också hennes rädsla för vattenpölar. Eftersom det regnat så mycket det sista så var nästan hela åkern vattenfylld och då var hon ju tvungen att gå i pölarna. Efter ett tag var det inga problem, hon traskade i pölarna som om hon aldrig vart rädd. Som sagt, en otroligt lättlärd häst !

Eftersom hon var så himla pigg så travade jag henne en del så hon skulle få springa av sig sin överskottsenergi. Hon blev svettig men var mycket nöjd efter ridpasset :)


Sen var det Titius tur. Jag longerade honom i padocken som vanligt. Han hade en bra dag för han skötte sig exemplariskt ! Kanske att trängde mot mig några gånger när han blev rädd för något men han är väldigt lyhörd så det är inte svårt att få ut honom på volten igen.
Han var också väldigt duktig när jag la tygnd i stigbyglarna och jag kunde lägga armen över honom när jag stog på pallen.
Han behöver nog upprepa allt som vi brukar göra några gånger till, han är en häst som behöver mycket tid, men sen tror jag att jag kan testa att hänga på honom.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0