Måsas Amelia


Jag hann/orkade bara med en av unghästarna idag och det var Amelia.

Henne red jag i padocken och till en början var hon väldigt positiv till arbetet. I skritten red jag 10m volter och lite mindre serpentiner i båda varven för att få henne mjuk och följsam. Hon lossnade lite i sidorna och började tugga på bettet.
I traven så travade jag först fram henne på spåret och på volterna innan jag red henne en bit innanför spåret. Det började jag med ganska tidigt i hennes inridning eftersom hon hade en sådan dragningskraft till spåret. Nu är hon mycket stadigare och drar sig knappt alls mot spåret.
Vi red också mycket serpentinbågar och lite mindre volter för att få henne smidigare.

Sen galopperade jag fram henne några varv på spåret och volterna innan vi började hoppa lite smått. Förut har jag bara travhoppat henne, vi har tagit något hinder i galopp men eftersom hon inte orkar bära sig i galoppen än så blir det för lite utrymme för henne i padocken. Därför har jag valt att ta hindren i trav för att Amelia ska få en bra känsla istället för att komma för fort och konstigt på dem bara för att "man ska hoppa i galopp".

Men idag kände jag att vi kunde testa att ta hindren i galopp och det gick jättebra ! Vi kom rätt varje gång och ibland bytte hon till och med galopp över hindret.
Ett tag blev hon plötsligt lite tjurig och skulle kicka mot skänkeln och ville inte alls gå fram men det försvann lika fort som det kom. Men att den damen har humör vet jag ju redan :)

Sammanfattning: Jag är väldigt nöjd med Amelia idag !



Måsas Amelia.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0