Deppig


Usch, nu är jag inte alls på bra humör..

Jag var ute och red Sunnie i skogen för en stund sen och det gick inte alls bra. Hon ville inte alls arbeta och att gå i form ville hon ännu mindre. Och när hon väl gick i "form" så tog hon inte alls stöd på bettet och sprang bara och trippade. Fullblodet i henne har börjat komma fram mer och mer nu det sista.

Jag, som först var jättetaggad på att trimma henne i skogen, blev helt plötsligt jätteirriterad när inte några av mina knep fungerade. Men istället för att göra något nyttigt som att kanske trava av henne och låta det vara för dagen (hade jag gjort vilken annan dag som helst) så bröt jag ihop där på hästryggen. Senast jag var så ledsen på hästryggen pga att jag inte kan rida hästen rätt eller att hästen inte lyssnar på mig var när jag hade min ponny Nora och det var 4 år sedan. 

Jag är bara så besviken på hur Sunnie har varit det sista så jag var bara helt förstörd. 
Hon har vart stirrig och rädd för allting och har inte alls varit kontaktbar vissa lägen. Och det värsta av allt är att jag har slut på idéer. Jag har testat allt som jag kan komma på och nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på.

Jag funderar på en sista chansning. Jag ska testa det tredelade D-ringsbettet imorgon och så ska jag bara trava och galoppera fram, fram, fram utan att ta henne i munnen tills hon kommer i form av sig själv. Det kan ta väldigt lång tid och hon kanske aldrig sänker sig men det är värt ett fösök. Och det är min absolut sista idé.

I alla fall så fortsatte jag rida efter jag brutit ihop och försökte få henne att slappna av och att i alla fall sluta trippa, även om hon inte ville gå i form. Och efter ett tag så gick det lite bättre och jag fick en lite bättre känsla. Den var fortfarande långt ifrån bra men den var bättre. Så där nöjde jag mig och slutade för dagen.

Förresten, igår hoppade jag henne lite i padocken och då kändes hon bra. Hon hoppade tom några ganska fina språng. Och då var hon inte sådär spänd. Det var nog kanske därför jag blev så besviken idag då jag trodde att det värsta av svackan var över. Men det visade sig bara att hon är fin i hoppningen, antagligen för att jag rider på ett annorlunda sätt då..

Jaja, det får räcka med funderingar för dagen. Nu ska jag duscha och sen sova. Jag är helt slut.

God natt !




Kommentarer
Postat av: susanna

hon kanske bara är inne i en trotsperiod, det löser sig alltid! <3

2010-09-03 @ 11:57:32
URL: http://susannafalk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0