Kaisa igår och Titius


Jag börjar med gårdagens jobb med Kaisa:

Jag började med att longera henne med sadel på. Jag hade egentligen inga tvivel om att hon skulle vara lugn och snäll men efter incidenten med Sunnie har jag börjat göra det av säkerhetsskäl med unghästar efter vila.
Hon kom ihåg komandona och lyssnade bra på mig.
Sen satt jag upp direkt. Det var inga konstigheter alls, hon bara traskade på. Vi tog en tur i skogen där vi också provade att trava lite och det gick galant !

När vi kom tillbaka till gården så stog deras traktor framme och den var ju såklart jättefarlig ! Så vi red några varv runt den tills hon lugnade sig och sen räckte det för den gången.
Väldigt duktig och lättlärd häst det där, jag gillar henne skarpt :)


Titius:
Idag var han lite mer spänd än sist jag löslongerade honom. Så han fick springa och bocka av sig lite innan jag arbetade honom en stund på volten.
När han hade slappnat av så började vi med spöträning. Jag använder mig då av ett longerspö och drar det över honom för att han ska bli mer bekväm med beröring. I början tyckte han att det var läskigt och spände sig igen men efter ett tag så slappnade han av. I slutet kunde jag dra spöet var som helst på honom förutom öronen som han är lite rädd om.

I lägen han blir spänd så märks det att han faktiskt har byggt upp en tillit till mig. Han finner lugnet av att snusa på mig och liksom tyr sig till mig. Det är en väldigt bra början !


Duktiga hästar även här och jag slutar aldrig att förvånas över hur snabbt de utvecklas. Inte bara resultatmässigt utan även hur de mognar.




Måsas Titius.



Kommentarer
Postat av: Tessan

Sv: Okej, tycker du det är någon skillnad på känslan och greppet i tyglen med och utan handskar? =)

2011-04-23 @ 09:36:40
URL: http://gulingpower.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0