Motivering i vintermörkret ?

Det är mörkt till 08.30 på morgonen och det börjar mörkna igen redan 15.30. Det blåser kallt och regnar/snöar varje dag och när klockan ringer på morgonen så vill man helst bara krypa ner under täcket igen. 


Trots det äckliga vädret och kylan så drar vi hästfolk oss ut i stallet tidigt varje morgon för att släppa ut hästarna och igen efter skolan/jobbet för att rida och mocka. Vart får vi orken ifrån ? Hur motiverar vi oss under vinterhalvåret då det bara är ljust 6 timmar om dagen ?



Jag har den absolut bästa hjälpen man kan ha och som alltid pushar mig när det känns tungt: en pojkvän som följer med ut i stallet varje dag och som inte bara sitter där och kollar på utan faktiskt gör någonting. Under tiden jag mockar så fyller han vatten och höpåsar och han följer med som ridsällskap varje gång jag rider. Det gör det lite enklare att gå ut i stallet om man får hjälp med det tunga jobbet.


Alla har ju inte pojkvän så då får man hitta motivation på andra sätt.

Snygg outfit.
För mig kan det hjälpa att ta på mig en snygg outfit när jag ska till stallet, då blir jag piggare direkt. Om jag dessutom sätter på Sunnie en snygg outfit så ger det dubbel effekt ! 





Vårens tävlingar.
Om man tänker att hästen ska vara i form till nästa års tävlingar så har man ett mål att sikta mot och då blir det lite roligare att rida, trots att regnet vräker ner. Helst ska man ha ett datum klart för sig så att man kan räkna ner dagarna. Det går snabbare än vad man tror !





Rid roliga övningar.
Om man har ridhus eller saltad padock kan man fortsätta att rida hästen som vanligt, trots snön. Då har man möjlighet att prova på nya övningar med sin häst och komma på nya favoriter. Rid det där dressyrpasset som tar en evighet men då du verkligen får igenom hästen och både du och hästen är helnöjda när ridpasset är slut. Eller sätt upp en bana och bättra på ditt och din hästs självförtroende och avsluta med att träna omhoppningssvängar. Det är under vintern man "formar" sig själv och hästen inför kommande tävlingsår.





Ha kul med din häst !
Man kan också se hösten/vintern som en tid där du kan ta dig tid att ha kul med din häst. Du har inga tävlingar att passa, men då kan du passa på att ta den där långa skritturen eller en barbackagalopp i snön ! Kanske tolka efter hästen ? :)





Motivation kan man hitta överallt, det gäller bara att man ser det !



Vad gör ni för att hålla hoppet uppe hela hösten/vintern ? Var får ni motivationen ifrån ? :)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0