Avundsjuk


Jag får säga att jag blir lite avundsjuk när jag tittar runt på andras bloggar och läser om hur de åker ut på träningar och tävlingar.

Jag är själv så tävlingssugen och vill inget hellre än tävla mycket det här året. Förra året blev det bara 3 tävlingar och det kommer nog inte ens bli så många det här året som det ser ut nu..


Jag behöver åka ut på tävlingar ibland för att ha motivationen att fortsätta träna här hemma. Jag säger inte att jag hade slutat rida om jag inte fick tävla, men träningen hade inte blivit lika intensiv utan den där lilla moroten ibland.
Det är tävlingen som motiverar mig att gå ut och rida när det är 10 minus som idag eller när det regnar ute. Finns det då ingen tävling inplanerad blir det lätt att jag tänker: "äh, hon kan vila just idag !"
Det är precis det jag gör just nu. Ser hur kallt det är ute och tvekar på om jag verkligen ska skritta Sunnie eller inte. Hade det funnits en tävling inplanerad hade det inte vart något tvekan alls.


Jag har alltid tävlat ganska mycket. När jag hade min C-ponny var vi nästan tvungna att tävla mycket då hennes huvud kokade över annars.
Min D-ponny tävlade jag mycket dressyr med och även några enstaka hopptävlingar. Även om det oftast gick dåligt så fick jag den där moroten.
Sunnie tävlade jag mycket när hon var 4 och det är först med henne som jag har börjat få lite resultat.

Sen fyllde jag 18.

Att betala medlemsavgift, licenser, startavgifter, bensin och övriga kostnader vid tävling alldeles själv är tufft. Mamma hjälper till med bensin ibland men annars så står jag för allt själv. Det är inte konstigt att jag inte kan tävla när det t.o.m är svårt att betala hästarnas foder ibland.
Allt hade vart mycket lättare om jag hade ett jobb. Men att få jobb i dagens läge är näst intill omöjligt. Och när man studerar har man inte ett öre över till hästarna då studiebidraget inte ens räcker till bensinen till och från skolan.


Så jag tycker faktiskt att jag får lov till att vara avundsjuk på andra ibland. För jag hade gjort vad som helst för att ha samma möjligheter..




Den här dagen var jag så glad !



Kommentarer
Postat av: Carolin

De blir tuffare när man blir äldre :(

Jag betalade min nyvaravde häst själv & även allt som kretsar runt ridsporten. Jag har aldrig varit ute & tävlat förut men med min nuvarande häst ska vi försöka komma ut lite på tävlingar för skoj skull :)



Som tur har jag haft möjlighet till lite jobb, så jag har alltid en slant över till hästen.



Hoppas du hittar ett jobb snart :)

2011-02-22 @ 22:47:59
URL: http://kuskochryttare.bloggsida.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0