Svar på kommentar


Carolin om Dag 21 – Ett annat ögonblick:

De är starkt gjort :)
Jag har samma problem, är rädd att jag kommer fel & kraschar in i de stora hindret.
Har du några tips på bra hopp övningar för att komma rätt på hinder & öva upp anridningen till hindret. Kommer ganska ofta fel på hinder :(


Jag fungerar så att när jag håller igång och hoppar 1-2 gånger i veckan så ser jag avstånd ganska bra och vågar hoppa lite högre. Har jag däremot ett uppehåll, som nu under vintern, så har jag svårt för att se avstånd och vågar inte hoppa lika högt. Kan man då inte hoppa på vintern så får man helt enkelt börja om lite från början när våren kommer igen. Det är surt, men jag själv har inget annat att välja på.

Kanske fungerar du på samma sätt som jag ?


Isåfall så är det egentligen bara att träna, träna och träna genom att hoppa mycket. Det behöver inte vara höga hinder utan det kan vara bommar på marken eller upphöjda bommar. Då tränar du ditt öga och det sliter inget på hästen att hoppa låga hinder ofta. Ibland kan du höja upp lite så du ser om träningen har hjälpt något.
Har du dock en häst som inte tycker det är så roligt att hoppa så ska du inte hoppa den för ofta.


Ett annat tips är att lägga ut galoppbommar framför hindret. Personligen så tycker jag att det gör anridningen svårare men många tycker att det blir mindre läskigt att hoppa högt då. 
Hur många galoppbommar du lägger ut är upp till dig själv. Tack vare bommarna så är det "bara" att lägga hästen rätt på den första bommen, sen behöver du bara "sitta upp" de sista galoppsprången och så kommer du rätt på hindret automatiskt. Av den här övningen får du också hästen att verkligen trampa av och hoppa upp sig. 
Som sagt, jag är inget stort fan av denna övningen när det gäller att hoppa högt, men den kanske funkar för dig ?


En övning som inte hjälper dig att träna ögat så mycket men som stärker självförtroendet är 5,5an. Den ser ut såhär:


Bildkälla


(du kan byta ut oxern mot ett räcke om du vill det.)
I den här övningen kan du i princip inte komma fel på det sista hindret så det kan du höja upp en del. En övning där du kan koncentrera dig på din sits och låta hästen sköta det mesta av jobbet. När du klarar det sista, höga hindret kan jag lova att du kommer vara glad och stolt över dig och din häst !



Jag och Hiawhata hoppar 5,5an.


Att hoppa serier ger dig också bra självförtroende, serier påminner ju trots allt en del om 5,5an. Du kan inte komma fel på det sista hindret så det kan du höja upp. 


Jag hoppas att du blev nöjd med svaret och att någon/några av dessa övningarna hjälper dig att våga mer ! :)



Kommentarer
Postat av: Carolin

Tack så hemskt mkt :) roligt att man kan få hjälpa av varandra i häst världen.



2011-02-22 @ 22:40:52
URL: http://kuskochryttare.bloggsida.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0