Hästmänniskor


Ämnet fick bli hästmänniskor istället. Att hästar ska vara hästar kommer upp någon annan dag :)


Vi hästfolk är lite speciella av oss. Alla har olika tankar och funderingar och alla har också ALLTID rätt !
Det är något jag fick lära mig när jag stog i samma stall som 20 andra tjejer (som också var mina klasskompisar) i skolan i Kungsbacka. 

Där var det alltid tjat om vem som skulle stå i spolspiltan med sin häst, vem som skulle rida i vilken grupp på träningarna och vem som skulle ha den bästa hagen. Alla ville (oftast) samma sak och det var ingen som gav sig.
Där fick man antingen stå på sig och bli ovän med halva stallet eller så fick man ge sig och bli trampad på istället. Kan ni gissa vad jag valde ?


Vi hästmänniskor tror också att man själv alltid gör på rätt sätt. Lindar man hästens ben över natten så är det rätt sak att göra och har man skydd på hästen i hagen så är det rätt. Folk som inte gör på det sättet kan inget om hästar, så är det bara. Man är så insnöad på sina egna erfarenheter och kunskaper att man blir trångsynt och är negativ till andras förslag. För det du själv gör är ju alltid bäst, eller hur ? Och det finns ingen som kan ta hand om din häst bättre än du gör !

Så tänker de flesta och så tänker även jag ibland. Men sanningen är att Sunnie skulle ha det precis lika bra hos en annan ryttare och vem vet, den ryttaren hade kanske kunnat ta fram mer hos henne än vad jag kan. Men nu är det jag som äger Sunnie och jag gör mitt bästa för att ta hand om henne på ett bra sätt. Och jag tror att hon är ganska nöjd :)


Istället för att se ner på andra människors tankar och förslag så försöker jag att ta åt mig utav dem. För det finns mer än ett sätt att ta hand om en häst och om jag då kan kombinera flera olika saker som slutligen resulterar i en ännu bättre hästhantering så är jag jättenöjd !


Ridsporten är också den sporten där det förekommer mest skitsnack och avundsjuka. Kanske beror det på att det är för mycket tjejer på ett och samma ställe, vi tjejer är ju faktiskt väldigt bra på att prata. Men det är inte många som vågar stå för vad de egentligen tycker. 

Vi kan ta mig som ett exempel. Jag var väldigt snabb att döma människor efter bara en bild eller en kort film och jag hade ofta många olika åsikter: "Vad stor hon är på sin ponny", "Vad bortskämd hon är" och "Hon kan ju verkligen inte rida !" är bara några av tankarna som kunde gå igenom huvudet på mig. Och innan kunde jag skicka iväg en kommentar till en bloggare där jag nästan tryckte ner henne som person. Men jag kunde inte stå för vad jag tyckte så jag var anonym.

Nu det sista har jag dock lärt mig att tänka lite längre. Att man rider på en för liten ponny tycker jag aldrig är okej men det kan ju finnas anledningar till att man gör det, tex att ponnyn är till salu och behöver några sista resultat innan den säljs eller att den bara blir tillriden av en lite större ryttare. 
Den tjejen kanske inte alls är bortskämd bara för att hon bara har märkesutrustning, hon kanske kämpar hårt och tjänar pengar för att kunna köpa alla de sakerna. Vad vet jag ? Man kan inte döma någon efter att bara ha kollat på en bild. 

Nu det sista har jag faktiskt blivit lite starkare inom mig själv och om jag ger någon kritik så kan jag verkligen stå för vad jag tycker och jag är inte längre anonym. Det är mer än vad många andra kan..



Hur tänker ni om detta ämnet ? Dömer ni fort eller försöker ni tänka ett steg längre ?

Dela med er av era tankar ! :)






Vi håller ju alla på med samma sport och borde stötta varandra istället för att snacka skit bakom varandras ryggar !




Kommentarer
Postat av: Anonym

Bra text, håller verkligen med. Tror vi alla tänker på samma sätt;)

2011-03-10 @ 08:27:37
Postat av: Malin

Håller med. Finns så mycket avundsjuka, så tråkigt.

2011-03-10 @ 13:07:28
URL: http://kyro.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0