Licensförändringar 2012


Jag tror inte att det finns någon som har missat att det kommer bli en del ändringar angående priserna på tävlingslicenser från och med nästa år.
Har ni missat det så kan ni läsa om det HÄR och HÄR.

Jag kan väl börja med det positiva:

- Licens för alla hästar och ponnyer redan från lokal nivå. Hur bra som helst enligt mig, särskillt då man kommer kunna se resultat även från lokal tävling.

- Du löser en licens och får starta både lokalt och regionalt. Positivt, då jag har tänkt att ta steget till regional tävling nästa år (om jag vågar).


Och nu till det negativa:

- 750 kr för en licens, även om man bara tävlar på lokal nivå som man innan har betalat 200 kr för. Det är en rätt skarp prisökning !

- Man kan hålla koll på resultat även utan hästlicens så den är egentligen onödig.

- Allt som allt så kommer det kosta mig 1200 kr bara för att kunna anmäla till en lokal tävling. Då är inte anmälningsavgiften inräknad.. 


Från början bra tänkt av ridsportförbundet men tyvärr så verkar dem inte ha tänkt på alla när de kom på den här idén. 

Personer som tävlar på lokal nivå får en höjd licenskostnad samtidigt som personer som tävlar regionalt får en sänkt licenskostnad. Med lite logiskt tänkande så kan man konstatera att personer som tävlar regionalt oftast har mer pengar än en person som startar lokal. Med andra ord så är det fel personer som gynnas av denna ändring och jag kan tänka mig att många som annars bara åker ut och tävlar någon lokal tävling om året för skojs skull kommer tvingas att sluta tävla bara för att de inte har råd. 

Är det verkligen vad vi vill ? Få färre och färre tävlanden på våra lokala tävlingar så att klubbarna till slut går minus på att anordna en tävling och då inte kommer ha råd att anordna mindre tävlingar. De lokala tävlingarna kommer bli allt sällsyntare.


Nej, ingen bra idé hörrni !


Är du också emot den här idén ? Skriv på här.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0