Dagens ridpass

Sunnie var till en början väldigt spänd och flög i luften för minsta lilla idag. Det var i och för sig väntat eftersom det blåste storm.
Men efter ett tag lugnade hon sig lite och kom till ro. 

Jag red henne på eggbettet, vilket jag inte gjort sen i höstas, och jag hade glömt av hur mycket hon tar stöd på det bettet. Ibland nästan lite för mycket men då får jag bara försöka rida lite extra så att hon får sin energi framåt och uppåt istället för framåt och neråt. 
Hon får en fin och ärlig form på det i alla fall, på det vanliga tvådelade kan hon bli lite orolig i munnen och det vill hon inte gärna ta stöd på alls. Så ett tag framöver ska jag bara rida henne på eggbettet och se om det gör någon skillnad på hennes muskulatur. 

Jag har också ridit henne mycket utan nosgrimma det sista och det trivs hon bra med så det är någonting jag kommer fortsätta variera med. 


Till själva passet då:
Efter framskrittningen travade jag fram henne och fick henne någorlunda avslappnad. Sen började vi med bakdelsvändningen och denna gången tog vi det ett steg längre.
Vi red på det lilla fyrkantspåret och red bakdelsvändningar i hörnen, precis som sist, men efter ett tag gjorde vi bakdelsvändningen ett halvt varv i varannat hörn istället, alltså bytte vi varv varannat hörn. 

Sunnie gjorde det bra men jag hade velat ha lite mer framåtbjudning i rörelsen. 


Skänkelvikningen hoppade vi över idag då det gjorde för ont i min ljumske.


Efter det skrittarbetet travade vi en stund och kom sedan i trav på det lilla krysset i padocken. Jag kom ihåg hur hon flängde över det sist och tänkte att hon får lite mindre fart över hindret om vi kommer i trav. Det hade jag delvis rätt i för hon illnitade och låtsades som att den lilla dunken som låg i krysset var farlig. 

När vi kom på det igen så hoppade hon HÖGT över och studsade av glädje när hon landade. Det är kul att hon är så positiv. 
Vi rullade på krysset i båda varven och vilken kvalitét hon fick i sina språng på slutet ! Den hästen kan faktiskt hoppa när hon vill.



Jag och Sunnie, 1.30.


Som avslutning red vi några byten i galopp och då kom den lilla ponnyn i henne fram. Hon studsade och flög och hade benen åt alla håll ! Hon är bara för söt alltså :)

Så, ett lyckat pass på min fina. Fortsätter hon vara såhär fin och fräsch så kommer vi vara farliga på tävlingsbanorna i sommar !




Då kommer det vara en blå-gul rosett istället för vit ;)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0