Dagens ridpass

Det var en duktig häst jag satt på idag men också något fjantig.

Jag skrittade fram genom det lilla samhället (Jonslund) och en lastbil och en bil mötte vi och det gick bra. Duktig häst !

Sen kom vi till gräsvägen som jag tänkt rida på för dagen och då var hon lite framtravad. Jag travade henne lite till och hon var positiv och framåt. Sen började jag med galopparbetet som jag la mest vikt på idag.

Hon fick först galoppera fram i en lite större galopp innan jag började arbeta henne, det får hon alltid göra så att hon kommer igång ordentligt och får en bra framåtbjudning innan jag sätter ihop henne. 

Hon var lugn och fin i galoppen så då började jag träna lite galoppombyten med henne. Hon har börjat göra riktigt fina byten det sista så jag höjde ribban lite och gjorde byten om vart fjärde steg. I början gjorde hon det riktigt bra och jag blev lite imponerad av hennes insats. Men sen slog nerverna igenom och hon började studsa lite i bytena och då blev jag sen med hjälperna till nästa byte och så blev hon stressad. 

Då gick jag bara tillbaka till att göra ett byte åt varje håll några gånger innan hon fick galoppera av i en större galopp, sen trava av och till sist skritta hemåt.
När hon blir stressad är det ingen idé att traggla vidare, vi får inte ut något bra av övningen då ändå. Då är det bättre att gå tillbaka och träna det igen om några dagar och då sluta innan hon blir stressad så att hon får en positiv inställning till byten på rad.


På vägen hem var hon lite mer vaksam för bilarna som åkte förbi och gjorde en fin liten piruett när vi mötte en buss. Bra balans får jag ju i alla fall ;)



Bara min ljumske blir bättre så ska vi ut och tävla dressyr !


Nu ska jag kolla på serier med Tompa innan det är dags att sova. Imorgon börjar jag 14 och då ska stallet vara färdigt och Sunnie ska vara riden. Jag lär väl behöva en dusch innan jag åker också. 

God natt !




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0