Hoppning

Det blev lite hoppning för Sunnies del idag och det tyckte vi båda var väldigt kul !
 
Vi satte upp ett hinder på grusvägen en liten bit från stallet där det inte blivit så hårt i marken av torkan. Inte det mest optimala men vi hoppade heller inga höjder idag. 
 
Efter en uppvärmning där jag hade henne helt med mig så började vi travhoppa på ett litet räcke på ca 50 cm. Hon blir lite för ivrig vid travhoppning och vill gärna börja galoppera innan travbommen men efter några språng fick jag henne att komma i trav. Då rullade T ut bommen så att den blev en galoppbom och så kom vi i galopp. Det gjorde hon bättre och några gånger fick hon till snärtiga språng.
Eftersom vi hoppade hindret fram och tillbaka så blev galoppbommen automatiskt bakom hindret åt ena hållet och då hoppade hon upp sig fint och gjorde plats åt sig själv. 
 
På slutet rullade T in galoppbommen till en markbom och höjde till ca 70-80 cm. Då hoppade hon upp sig väldigt bra och vi avslutade med ett kanonsprång. Trots att hon är dressyrstammad och inte har den bästa hopptekniken så sitter jag på en väldigt fin och positiv häst !
 
Något som jag tyckte är väldigt roligt är att vi endast kom fel på hindret en gång under dagens pass. Jag trodde att jag skulle vara mycket rostigare än så efter nästan ett års vila så det kändes riktigt bra !
 
 
 
Jag och Sunnie, 1.30.
 
 
Nu ska jag och T mysa till det med god mat och efterrätt bestående av chips. En behövlig hemmalördag som jag har längtat efter ♥
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0