Bompass

Idag bar jag fram en övning som heter klockan:
 
 
Såhär ser den ut. Jag red med endast bommar på marken men man kan bygga upp bommarna till räcken om man vill det.
 
Som uppvärmning jobbade jag mycket i skritt. Först red jag på volten och la en liten volt runt varje bom. Sen red jag på volten i samlad skritt och koncentrerade mig på att ha henne lagom ställd inåt och få henne att ta lika långa steg. 
I traven började jag med att rida i utkant på varje bom så att volten blev rätt stror. Sunnie kändes oangagerad men gick i en fin form. Hon var känslig för mina hjälper och om jag satte mig lite mer på ytter sittben eller råkade lägga till lite för mycket innerskänkel så flöt hon ut. Det ska jag väl i och för sig ta som något positivt då det är en känslig häst jag vill ha. 
Jag travade också några varv då jag red på innerkant på bommarna så att volten blev liten och det gjorde hon också bra.
 
I galoppen blev hon stark och så fort hon tyckte att något blev jobbigt så drog hon sig ur formen. Det gör mig verkligen jätteirriterad då jag tycker att hon borde vara i en sån form där hon orkar lite mer, men det är nog bara att inse att hon inte är där riktigt än och att vi måste träna mer. 
Hon kände av att jag blev irriterad och då blev hon lite stressad, men då gick vi bara ner till skritt en stund och sen körde vi vidare på galoppen. 
Vänstervarvet hade vi lite problem med till en början, vilket är konstigt då det är hennes starka varv. Efter vi jobbat med högervarvet en stund och det gick jättebra så gick det även bra i vänstervarvet sen med. 
Så trots att vi jobbade emot varandra stundvis idag så löste vi det ändå tillslut. Det tråkiga med såna här ridpass är att jag och Sunnie brukade vara grymma på markarbete men nu har jag insett att vi har tappat ganska mycket sen jag slutade skolan. Det känns inget vidare, fast det inte är så konstigt med tanke på att hon vilade så mycket förra året..
 


Söt är hon i alla fall ! När jag la fram bommarna så ställde jag henne där och där stog hon, utan att röra en fena, tills jag burit färdigt och gick och hämtade henne. När jag plockade undan gjorde jag istället så att hon gick med mig fram och tillbaka så att hon fick lite extra avskrittning. Fina häst ♥
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0