Mys i stallet

När jag och Tompa hade mockat färdigt stallet tog vi in hästarna och jag ställde Sunnie på gången direkt. Jag borstade av henne noga och hon bara stog och njöt. Sen friserade jag man svans och pannlugg och då är hon alltid så duktig och rör inte en fena. Särskillt när jag klipper pannluggen, jag tror att hon är rädd att jag ska klippa fel och det hade ju vart katastrof, haha !
 
Sunnie är faktiskt ganska divig av sig. Hon gillar inte vatten och lera och hon skulle aldrig få för sig att rulla sig när det är lerigt ute. Så det är faktiskt inte så svårt att hålla henne ren och snygg.
Jag tänkte skriva att hon efter friseringen ser ut som en häst igen men det hade vart en lögn. Hon liknar mer en brunbjörn i sin otroligt tjocka vinterpäls. Jag hade gärna klippt henne men först ska jag vänta och se om den där omtalade kylan kommer snart. Gör det inte det så ryker pälsen direkt !
 
 
 
 
Efter Sunnie var det Duffs tur. Han blev genomborstad och friserad men han står verkligen inte still när man ska klippa hans man. Han blir dessutom lite nervös när jag står på en pall "över" honom så han höjer och sänker huvudet ganska mycket. Men jag tycker att resultatet blev helt okej ändå och han blev lite snyggare. Dock så har han nog 3 gånger så mycket vinterpäls än vad Sunnie har så han får inte kallas häst heller ;)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0