Dagens ridpass

Dagens ridpass på Sunnie skedde på grusvägen och jag valde att knäppa på gramanen. Ofast behöver jag inte använda den ändå utan den mest hänger där men den kan komma till hand om jag behöver lite hjälp på traven.
 
Efter framskrittning flyttade jag henne för skänkeln i skritt och tränade på att korta skritten men med bibehållen takt. Det gjorde hon bra.
I traven red jag många övergångar och tempoväxlingar och där lossade hon fint och jag kunde, till min förvåning, rida henne i en ganska hög form.
I galoppen tänkte jag först bara jobba med att hon skulle ha en bra takt och lite snärtig galopp. När hon redan från början hade en bra takt till och med i högergaloppen så la jag på lite öppna i båda galopperna och det gjorde hon över förväntan !
 
Däremot så har jag börjat märka det sista att hennes vänstergalopp är större än hennes högra. Hon har lätt att samla sig och så men hennes vänstergalopp är helt enkelt lite större och långsammare om man jämför med hennes högergalopp. I högergaloppen däremot har hon lättare för att spänna till och bli tvåtaktig, så man får passa henne lite.
 
Ett bra ridpass där jag fick ut det jag ville och lite till ur passet. 
 
 
 
 
Min bästa vän <3
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0