Tävling Gäsene 30/5

Destinationen var Gäsene och det finns nog ingen sämre väg än den som går till Gäsene. Men själva platsen är supermysig och jag gillar deras tävlingar.
 
Jag var så otroligt nervös inför denna tävlingen och det hjälpte ju inte att den startade först kl 15.00 på eftermiddagen, då hade jag ju vart nervös hela dagen. Men när jag hade gått banan och såg att det inte alls var så högt som jag trodde det skulle vara så kändes allt bättre och det kändes bra när jag lastade ur Sunnie.
 
Jag red inte fram alls länge då jag ville att hon skulle ha ork även till den andra klassen. Hon kändes fin, dock lite seg och loj. Vi fick en stressig framhoppning där vi hade problem på oxern och det var precis så att vi kom över den innan vi skulle in på banan. 
Men jag red, oj vad jag red, och Sunnie var med på noterna. Att gå från att vara så nervös i flera veckor innan tävlingen och ha problem med 90 cm hemma i padocken till att gå in och göra en bra runda i 1m. Det är jag stolt över att jag och Sunnie klarade tillsammans.
Jag hade en bra galopp och satt inte och backade henne så som jag kan göra. Vi kom bra på nästan alla hinder och jag tog framåtlägena. 
I omhoppningen ville jag inte förstöra det fina självförtroendet vi hade byggt upp under grundomgången så jag satte upp galoppen ett snäpp bara och snävade vägarna liiite grann. Det räckte till en 6e placering och jag är så glad över det !
Gissa vilken låt vi fick på prisutdelningen för övrigt ? Calvin Harris - Summer, perfekt låt !
 
Resultat 1m: 0+0 fel och 6e placering !
 
 
 
 
Till andra klassen fick hon stå i transporten, kanske lite för länge, men trots det så kändes hon piggare på framridningen. 
Vi kom in på framhoppningen och efter ett språng på lilla så skulle vi hoppa räcket. Där sa hon bom stopp, Sunnie tänkte inte hoppa. Till och med när vi la ner det så stannade hon. Hon är inte den hästen som stannar på bra lägen annars så jag gissar att solen låg på och störde henne. Sen är det ingen ursäkt att stanna men jag tror det är där problemet satt.
Till slut hoppade hon och vi fick något språng på oxern innan vi gick in på banan.
 
Dom första 5 hindren hoppade hon bra men hon var nog lite trött då vi var i några utav dom. Vi kom lite nära på 3an då jag envisades med att gå på 6 galoppsprång däremellan.
6e hindret var en kombination med oxer in men det var inget jag tänkte på utan vi kom bra, kanske lite stort men inget märkvärdigt, och jag var inte alls beredd på att hon skulle stanna, vilket också syns på filmen. Även här tror jag att solen spelade ett spratt med Sunnies huvud då den lyste igenom träden och gjorde mönster på bommarna. Men fortfarande, ingen anledning till att stanna.
Nu hade hon ju satt griller i mitt huvud i alla fall så när vi skulle rida an andra och tredje gången så såg jag absolut inget avstånd och var bara fast i handen. Vi avslutade alltså dagen med en uteslutning, otroligt tråkigt. 
 
Resultat 1m: Utesluten.
 
 
 
 
En både bra och dålig start på våran tävlingssäsong. Jag hade aldrig trott att vi skulle gå in och ta en placering i våran första start för året ! Jag trodde heller inte att vi skulle bli uteslutna i våran andra start.. Det kan vända snabbt i den här sporten, det är trots allt levande djur vi har och göra med. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min bästa vän ♥
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0