Gårdagens hoppass

Igår hoppade vi det sista riktiga hoppasset innan tävlingen.
 
Jag har vart i padocken nästan varannan dag det sista, för att hoppa lågt, få tillbaka självförtroendet och hitta min avståndsbedömning igen. Det har gett resultat för igår när vi hoppade så gick det bra. Inte jättebra men bra. 
 
Tompa satte upp ett räcke med tre galoppbommar framför. Jag hatar ju egentligen galoppbommar pga av mina tidigare erfarenheter med just galoppbommar men gav det ändå ett försök. Och det kändes ändå bättre med lite hjälp av bommarna än att behöva lita helt på mitt avståndsöga. Räcket höjdes från 60cm till nästan 1m till 1.10m. Sedan ändrade han det till en oxer och efter att jag vänt bort någon gång för att vi kom helt fel så märkte jag att Sunnie hoppade det som ingenting, trots att jag tvekade lite, och det gav ju mig desto mer självförtroende. Vi fick till ett kanonsprång på oxern som kändes riktigt bra och då gick vi ner på lite lägre höjd och hoppade ett räcke och en oxer med tre galoppsprång emellan innan vi avslutade. 
 
Gårdagens hoppass var alltså en riktig självförtroendeboost för både mig och Sunnie. Förhoppningsvis kan vi ta med oss den bra känslan tills på fredag och få till två bra rundor i Gäsene !
 
 
 
Ett utav dom första sprången på 1.10m. Det syns tydligt att jag är osäker då jag inte ger någon eftergift och är lite efter i språnget.
 
 
 
 
Kanonsprånget, som inte blev fångat mitt i språnget, men här ser man att jag är säker och redan har lagt ner handen för ett bättre språng och eftergift.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: My

HÄRLIGT`Lycka till på Fredag =)

Svar: Tack, det kan behövas ! :)
Emelie Svensson

2014-05-26 @ 18:58:30
URL: http://www.myes.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0