Händelserik förmiddag

Det har vart en händelserik förmiddag, minst sagt.
 
Klockan 7 var jag i Mys stall, vi hade planerat en uteritt, jag på Tessie och My på Ulven. Det gick bra och det var jättemysigt att rida runt på skogsvägarna när solstrålarna började lysa igenom dimman.
Tessie var väldigt trevlig att rida. Mjuk och känslig med härliga gångarter, jag blev kär i hennes galopp. Sen att hon ser spöken lite här och där påminde mig bara om Sunnie, haha. Det hoppas jag att vi kan göra om fler gånger ! 
 
 
 
 
 
Sen fortsatte jag med häst nummer två i Johannas stall. Det var Obama som skötte sig jättebra idag. När vi skrittat en stund så travade vi några varv åt båda hållen innan vi skrittade av ute, självklart med ponnyn Pyret som sällskap. Det var hans uterittsdebut och det var inga som helst problem !
 
När jag sen stog med Salsa på gången och precis hade sadlat henne så hörde jag ett gnägg som lät precis som Sunnie. Jag gick ut och tittade och mycket riktigt så stog hon på åkern och hälsade på Obama över staketet. Som tur var kom hon travandes direkt när jag kom med grimman men hon betedde sig så himla otrevligt, skrek och var lite hingstig. Jag har aldrig sett henne sån förut. Dessutom hade hon nog sprungit en stund för hon var jättesvettig. Inte jättebra med tanke på skadan :(
Så Johanna ställde in Salsa i en box och så fick jag så glatt traska hem med Sunnie. Sen gick jag tillbaka och vi konstaterade att det inte var så stor ide att rida Salsa som var lite uppstressad av all uppståndelse. Så hon och Amelia fick komma ut i hagen igen så gör vi ett nytt försök imorgon.
 
Innan jag åkte hem så åkte jag till Sunnie och borstade av henne all torkad svett och visiterade henne. Förutom ett litet ytligt sår på insidan av ena bakbenet så hade hon klarat sig bra, som tur var. Även då betedde hon sig lite underligt men jag hoppas hon är som vanligt när jag åker dit ikväll igen. Knäpphäst !
 
Nu är jag hemma en snabbis för att äta lunch och kl 14 ska jag vara hos Giesela för att rida Xantippa. Jag känner att orken tryter lite efter denna förmiddagen men jag ska nog vakna till lite när jag kommer upp på hästryggen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0