Dagens ridpass - Tessie

Dagens ridpass var ganska kort med tanke på värmen, både jag och Tessie tyckte det var varmt och jobbigt. I mitt fall var det inte så mycket på grund av värmen, jag har bara dålig kondis, haha !
 
Idag jobbade vi återigen med halter i skritt, vilket vi nu lyckas ganska bra med. Hon vill gärna illnita när man ger hjälperna så jag har lagt till ännu lite mer drivning för att få henne att verkligen gå in i skritten. Pluspoäng på halterna idag alltså !
 
I traven höll vi oss nästan enbart på fyrkanten och stora mittvolten. På volten varierade jag mellan att ställa henne inåt och utåt för att få koll på hennes båda sidor. Detta gjorde vi också i skritt innan. 
På fyrkanten tränade vi på korta avbrott till skritt och sen snabbt igång i trav igen för att få mer aktivitet i bakbenen och en snabbare reaktion.
 
Galoppen blev ganska kortvarig då Tessies energi började ta slut. Där höll vi oss mestadels på fyrkanten innan hon travades av i lägre form och skrittades av på grusvägen.
 
Tessie är en väldigt rolig häst att jobba med och jag får verkligen finslipa på små detaljer och känslan i min ridning då hon är känslig på ett annat sätt än Sunnie. Sunnies steg kan jag i och för sig innan och utan så det kan ju vara därför. Tessie är en sån häst som jag skulle kunna sitta och trimma i timmar för att det är så roligt :)
 
 
Tyvärr så krånglar det med att ladda upp bilderna så vill ni se fler bilder får ni gå in på myes.blogg.se !
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0