Fölvisning Grevagården Sweet Chilli E 16/8

Idag var det dags för Chilli att se sig omkring i den stora världen. Och precis som väntat så gjorde han det med lugn, självförtroende och självständighet, haha !
 
Att knoppa imorse gick ganska bra när han mutades med sin favoritslicksten. Han gick på transporten efter en kort titt och backade av hela lämmen så lugnt och fint när vi lastade ur honom. Han tränar på att bli tävlingshäst redan nu ;)
 
Vi tog ut Chilli och Platina ganska nära inpå att det var deras tur att gå in i ridhuset, för att slippa en trött fölunge utan energi inne i visningsringen. Nu fick vi kanske lite fööör mycket av det goda med en väldigt busig fölunge men hellre det.
Han skötte sig bra när jag ställde upp honom och när vi skrittade för hand. När jag sen släppte honom för att han skulle visa sin fina trav så klättrade han på mamma och galopperade hellre (galoppen har alltid varit hans favoritgångart som han har visat upp mest) och så gick han fram och spanade in domarna, hihi !
Tyvärr så fanns det också en man med långpisk som drev på dom flesta fölen lite för hårt så att traven nästan inte visades och galoppen blev överilad. Men, samma för alla så det är inget att gnälla över, dock väldigt irriterande och störande. Domarna fick tillslut se några korta travsnuttar och sen ställde jag upp honom igen.  
 
Resultatet enligt protokollet blev:
Exteriör 7.5
Överbyggd, saknar för dagen naturlig resning.
Skritt 7
Ren, något oengagerad.
Trav 7
Lätt, taktmässig
Galopp 7.5
Ganska balanserad men önskar mer register.
Allmänt intryck 7.5
 
Föl i tillväxt som hamnar i framvikt.
 
Vilket gav ett slutresultat på 22.17 poäng och 73.9%.
 
Inget konstigt alls, omdömena stämmer helt och hållet. Däremot så tycker jag att han fick så fina resultat på linjebedömningen så att det egentligen borde visats i bättre poäng, men jag är inte särskillt insatt så jag ska nog inte uttrycka mig för mycket heller. Jag är absolut nöjd, men hade gärna sett att han var ovanför 23-sträcket poängmässigt. Aldrig är man nöjd, eller hur ?
Domarna nämnde hans självständighet, vilket dom flesta på läktaren hade kommenterat också. Jag tror faktiskt att han kan charma dom flesta, min lilla prins !
 
Tack så jättemycket Thomas som hjälpte mig att visa hästarna ! Och tack My och Jessica för att jag har fått köra med er idag, utan er tre hade detta inte vart möjligt !
 
Här får ni en bild från idag, resten kommer så fort jag fått dom av My som var dagens fotograf.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0