Tyskland dag 1 - Pizza & Prisoners of War Cementary

Vi var inne på Heide Park till kl 18 då parken stängde och vi åkte in till Soltau för att pröva tyskarnas pizza. Vi frågade på en bensinstation vart den bästa pizzan i Soltau fanns och blev skickade till Diner 66.
Både jag och Tompa var lite skeptiska till alla konstiga blandningar av tillbehör dom hade på sina pizzor (och vi förstog väl inte ens vad hälften var) men vi valde till slut en Vesuvioliknande variant av pizza fast med färskost på också. Den var riktigt god och fick högsta betyg av mig. Jag kan varmt rekommendera Diner 66 om ni åker till Soltau någon gång !
 
När vi ätit klart gick vi in på en motsvarande Ica butik för att jämföra med butikerna här i Sverige och det fanns såklart ungefär samma saker, vissa saker till och med av samma märke som i Sverige. Det enda utstickande var väl egentligen att det gick att köpa alkohol av alla olika sorter, det kommer jag nog aldrig vänja mig vid vid utlandsresor.
 
När vi kände oss klara så åkte vi mot Bergen där vi stannade till på vägen för att kolla på ett Prisoners of War Cementary. Otroligt hemskt men så häftigt att få se.
 
 
 
 
Insåg att vi inte hade någon snygg bloggbild på pizzan så ni får en bild där den är halväten ;)
 
 
Alkohol så långt ögat kan nå !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ett häfte där alla begravna krigsfångar på denna kyrkogård står uppradade.
 
 
Nästa del heter "Bergen-Belsen koncentrationsläger".
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0