Tisdagens hästar

Hej på er ! 
 
Jag åkte mycket riktigt till DC när jag slutade jobbet och My följde med, kul ! Tyvärr så märkte vi ganska snabbt att det inte gick att rida i den snöfyllda padocken utan snösulor så det var bara att klappa och sitta av efter några varv. 
DC ska för övrigt lånas ut så är det någon som vill ha en 4-årig valack på ca 175 cm på foder så kan ni kontakta mig :)
 
Direkt till mitt stall för att brodda Platina och ge oss ut på isgatan som är dom första 100 metrarna från stallet. Hon var hyfsat snäll att brodda, jag fick ryta till någon gång men alla broddar satt tillslut. 
Fröken Fux har ju fått lite egna åsikter det sista. Konditionen blir bättre och kanske även att musklerna börjar komma så smått och då blir hon kaxig. Jag har blivit varnad om hennes konster och nu det sista har hon plockat fram dom. Stopp, backen, stegringar och sparkar har hon visat upp än så länge, men inte så mycket att det blir farligt. Idag bråkade vi ganska intensivt i ca 5 minuter men sen gav hon sig, så bråktiden minskade lite från förra gången. Det är ju alltid något positivt, haha.
 
Tyvärr kom vi inte så långt innan vi såg en älg och två kalvar (som tydligen har bosatt sig i skogen vid stallet) och efter att ha blivit jagad av en älgko för några år sen så tar jag inte den risken igen. Vi fick alltså rida fram och tillbaka på grusvägen en stund innan vi vände hem. Vi fick ju ändå ut en hel del av ridpasset tycker jag.
 
I och med älgarna så vågade jag mig inte ut med Sunnie alls. Men det kompenserade jag med en rykt och massa pussar och godis inne i stallet. 
 
Chilli fick också lite uppmärksamhet. Han stog på gången och blev borstad och fick fötterna lyfta. Sen fick han följa med ut till hagen när vi la ut morgondagens hö. Det gjorde han med bravur, så himla snäll fölunge jag har ! Fast snart kan han knappast kallas för fölunge längre..
 
Nu är jag och Tompa hemma och ska laga kvällsmat. Lite mys hinner vi med innan vi måste sova också.
Imorgon jobbar jag 7.15-16 och åker sen iväg på sista hoppträningen för Anna. Det har vart jätteroligt och nyttigt (även om vi har missat 3/8 träningar på grund av skador) och jag hoppas att vi avslutar sista träningen på topp !
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tisdag menar du älskling :) kyss <3

Svar: Haha, jag är lite förr i tiden 😉
Emelie Svensson

2015-12-02 @ 09:24:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0