Hoppning - Tessie

Idag fick Tessie hoppa lite i padocken. Det är lite drygt en vecka sen vi hoppade senast och eftersom det bara var andra hoppningen sen i våras så tog vi det lugnt. 
 
My, Tompa och mamma byggde fram och plockade bort hindren, så himla lyxigt att bara sitta upp på hästen och rida !
Dagens hinder var ett räcke på medellinjen, tre studs på ena långsidan och ett räcke med två galoppsprång till en oxer på andra långsidan.
 
Tessie, som tidigare har varit lite tittig, visade inget utav det idag. Kanske att hon var lite vinglig på räcke-oxer men det beror nog mest på att jag var lite för långsam med att rama in henne.
Vi hoppade först räcket på medellinjen och det gjorde hon bra. Kanske ett lite stort första språng men annars svarade hon framåt direkt när jag bad henne och hade inga problem med att lämna väggen. 
 
Sen studsen några gånger i varje varv. Det gör hon riktigt bra och det känns tydligt från ryggen att hon höjer ryggen och är kvick och försiktig. Kanske att vi kunde hoppat studsen någon mer gång för att öva styrkan.. Hmm, det är lätt att vara efterklok.
 
Räcke - två galoppsprång - oxer gjorde vi som sagt lite vingligt till en början början. Men när vi höjde oxern så fokuserade Tessie på den istället och bjöd lite bättre av sig själv. Räcket behöll vi lågt som ett hjälphinder.
Vi fick något riktigt härligt språng innan vi la ihop allt till en bana. Första gången vi red på räcke-oxer i banan så kom vi in med för dåligt tryck och skulle fått det väldigt jobbigt att nå över oxern så då vände jag undan. Men nästa gång gick det mycket bättre och vi fick ett kanonsprång !
Avslutningsvis hoppade vi räcke-oxer lite lägre och sen skrittade vi av ute. 
 
Jätteduktig häst, som vanligt, och jag tror att detta kan bli ännu bättre bara vi får hoppa ihop oss lite mer :)
 
Bilder är lånade från Myes.blogg.se och duktiga My är fotograf. Tack för att jag får låna din fina häst !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0