Våran hemmagjorda blinningfälla

Där jag har hästarna i Jonslund så har vi alltid jättemycket blinningar under ca två månader på sommaren. Att rida mitt på dagen är ett självmordsuppdrag, det är knappt så att det går att rida på morgonen/kvällen, och ibland är det så illa att hästarna måste komma in i stallet dom varmaste timmarna på dagen.
 
Vi har spanat in den där blinningfällan som finns att köpa några gånger men vi har aldrig köpt den. Dels så kostar den ju en del och dels så har vi inte fått bekräftat att den verkligen fungerar och gör skillnad på antalet blinningar.
Här om dagen kom Tompa dock på att vi skulle göra en egen blinningfälla. Visar det sig att den funkar så skulle vi kunna lägga pengar på en riktig så vi får två fällor, vilket borde bli väldigt effektivt !
 
 
Såhär ser våran hemmagjorda variant ut !
Den är gjord av:
 
- en pilatesboll
- en rockring
- ett vitt lakan
- en svart sopsäck
- en 1.5l petflaska
- ett tomt glasspaket
Och några reglar till ställningen.
 
Totalt värde: ca 400 kr.
 
En snabb beskrivning:
Vi hittade ingen svart pilatesboll och fick därför köpa en blå pilatesboll som vi trädde en svart sopsäck över. Lakanet syr du till en form av en kona och trär igenom rockringen i en sydd fålla på den breda delen av konan. Petflaskan klipper du till så att halsen på den går upp genom ett hål i glassbyttans botten. Det är genom flaskans hals som blinningarna kommer från bollen in till den stängda glassbyttan med såpavatten. 
 
Vi har inte hunnit ha fällan uppe så många dagar än och under dessa dagarna har det varken vart så varmt eller extremt mycket blinningar.
Under 2-3 dagar har den fångat runt 10 blinningar, vilket är bättre än inget men det är ju heller inte jättebra. Vi ska pröva att flytta den så att den kommer närmare vindskjulet och se om effekten bli bättre, annars får vi väl inse att det är något konstruktionsfel, haha !
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0