Snabbt om helgen och dagens hästar

Tompa är redan hemma och har börjat med maten. Så blir det när man fastnar i stallet, hehe.
Därför får ni bara ett kort inlägg om helgen och dagen.
Jag hatar egentligen inlägg där man trycker in flera dagar i ett. Det blir rörigt och försenat men med för lite tid så får det bli så.
 
Lördag: Evelin var ute och klippte Platina. Hon stog som ett ljus och blev så snygg ! Sen lastade vi henne och åkte till padocken. Både jag och mamma red varsin kort stund och jag hoppade ett räcke med henne några gånger med godkänt betyg !
Sen åkte vi och löshoppade Denver som hade fått upp farten denna gången. En mycket trevligare upplevelse för både oss och honom att slippa "jaga" honom runt.
Vi avslutade stalldagen med att jogga Sunnie och det var ett av våra roligaste ridpass någonsin. Hon fick galoppera och trava på i valfritt tempo och det gick väääldigt fort emellanåt. SötSunnie <3
På kvällen åkte vi till Daniel och Sanna för att bara umgås med vänner.
 
Söndag:
Efter utsläppet tog vi faktiskt sovmorgon innan vi åkte bort till stallet och red Sunnie och satte vinterhage. På kvällen var vi återigen hos Daniel och Sanna och kollade på Solsidan.
 
Idag då. Dom tre hästarna jag red var Tessie, DC och Denver. 
Tessie skötte sig jättebra (som vanligt) och var pigg och glad. 
DC har jag ridit en gång innan. Han är en 4-årig valack som har fått lite egna idéer och mitt och hans arbete tillsammans kommer gå ut på att jobba fram lite framåtbjudning och gnista i padocken. Idag red vi dock ute och där är det då inget fel på tempot !
Sist ut var Denver som tog ett stort steg i rätt riktning idag. Efter lite longering satt jag upp och blev ledd av mamma knappt ett varv i padocken innan hon släppte och gick undan så vi fick skritta själva. Detta gjorde han så himla mycket bättre bara från förra gången. Visst, han var vinglig och stannade ibland men så fort jag bad honom att gå framåt så gjorde han det. Duktig häst !
 
Så jag är nöjd med "mina" hästar idag. Det är kul när man känner att dom utvecklas.
Imorgon är jag ledig och har planerat in 4 hästar som ska ridas (varav en som är helt ny för mig) och så ska stallet mockas. På eftermiddagen ska jag bara umgås med min sambo. 
Vi hörs imorgon !
 
 
 
Platina i lördags. Här ser ni också hur hon är klippt :)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0