Dagens ridpass - Tessie & Denver

Tessie
Jag släpade fram en serie till Tessie idag. Tanken från början var som sagt att det skulle vart lite fler travbommar men utan lunch i magen så fanns tyvärr inte orken till det, hehe.
Dagens serie bestod av tre travbommar - två studs - ett galoppsprång - cavaletti - ett galoppsprång - två studs. En jättenyttig gymnastikövning som tar rätt mycket på hästarna så man får passa sig för att hoppa den för många gånger. Nu höll jag serien jättelåg eftersom Tessie inte har hoppat på ett tag men självklart kan man höja upp den en bit till lite mer rutinerade hästar.
 
I skritten jobbade vi med några skänkelvikningar. Vi red serpentinbågar mellan bommarna och studsen i serien och jag tänkte lite bakdelsvändning i varje vändning för att verkligen få med ytterbogen. Jättebra för Tessie som är lite spooky att få vara inne i serien innan vi hoppar den och få en chans att se allt först. Vi travade och galopperade igång ganska simpelt (hon gjorde ett kanonbyte från vänster till höger under uppvärmningen förresten) innan vi började vända snett igenom för att hoppa cavalettin i serien lite snett i båda varven.
Sen gav vi oss på serien, vilket Tessie gjorde riktigt bra ! Någon gång tappade jag benen lite så att vi kom in i trav även över studsen. Då var det bara att göra om och göra rätt. Men Tessie skötte sig kanon, var rädd om sig och hoppade väl. Pluspoäng för att hon höll sig rak genom hela serien !
Vi hoppade serien sex gånger innan vi travade av och skrittade ut på grusvägen.
 
 
 
 
Denver
My har longerat Denver med sadel och träns några gånger. Idag var första gången jag gjorde det. 
Denver är ju känd för att vara väldigt lugn och sävlig. Han stressar inte upp sig i onödan liksom. Men idag vet jag inte riktigt vad som hände. Så fort vi gick ut från stallet så traskade han på i ett bra tempo. In i padocken och ut på volten i skritt och stannade bara till en enda gång. När jag då smackade på honom så slängde han iväg ett bakben, så visst finns det lite humör i honom ! Han skrittade bra på volten och kom sen fram i trav på andra smackningen. Väl i trav så gjorde han något litet skutt, jag skulle inte vilja kalla det bockning utan mer att han tog ett litet galoppsprång. Någon bakutspark blev det också och han travade på i ett väldigt tempo. Så bytte vi varv och han var lika pigg i andra varvet och galopperade till och med några steg. Volten blev väl i och för sig inte så rund men när han travade en hyfsad volt utan att springa ifrån mig så avslutade vi. Duktiga Denver !
 
 
 
Bilder lånade från myes.blogg.se.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0