Fri hand !

Igår plockade jag av mitt gips på rehabmottagningen i Alingsås efter att ha gått med det i drygt tre veckor. Det kändes såklart konstigt att kunna röra på handen igen, vilken frihetskänsla, haha ! Och att få tvätta sig, underbart !
Läkaren sa att jag hade en utav dom bättre rörligheterna vid direkt bortplockat gips som hon har sett, vilket känns väldigt positivt.
 
Men när jag var så klantig och bröt ett ben i handen så var det tyvärr inte det enda jag skadade. 
Vid olyckan så vred jag till både lillfingret och ringfingret och skadade också mjukdelarna i dom två fingrarna. Det är en väldigt obehaglig smärta som tyvärr sitter i länge efter. Jag har tidigare skadat mjukdelarna i lillfingret två gånger så jag vet.
Det har inte känts något när jag har gått med gips eftersom fingrarna har vart fixerade. Men när jag nu har börjat röra på fingrarna så är dom delvis stela (såklart) och väldigt "mörbultade". Handleden har också tagit stryk efter ett och samma läge i tre veckor. 
 
Så bara för att gipset är av så är jag inte bra än. Jag vet inte vad jag hade för fantasi om att kunna rida som vanligt direkt och kunna använda handen precis som innan. Det kommer tyvärr dröja länge..
Ett bestående men som vi redan märkt förresten är att knogen till ringfingret har sjunkt och är lägre än innan. Men så länge jag inte har ont av det så spelar det inte mig någon roll.
 
Jag ska försöka lägga band på mig själv så att jag tar det lugnt med handen och inte stressar igång. Men det blir nog inte så svårt, det gör fruktansvärt ont vid rörelse..
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0