Gårdagens ridpass - Sunnie

Igår red jag Sunnie på grusvägen. Precis som vanligt så kändes hon superfräsch, väldigt ambitiös och lite pigg.
 
Efter framskrittning så kortar jag tyglarna och ställer henne åt båda hållen. Jag rider henne också mycket rakställd, där ligger vår största svårighet för tillfället för vid rakställning så vill hon gärna krypa in bakom lod. Någon halt och lite tempoväxlingar innan vi kör igång med traven. 
Eftersom Sunnie inte travas så mycket än så vill jag få henne att koncentrera sig och gå i form ganska direkt. I traven är hon just nu oftast stadig i formen och har en bra framåtbjudning och ett fint stöd till bettet. Jag kan göra tydliga tempoväxlingar med små hjälper. Traven är den gångart hon är starkast i helt enkelt. 
 
Sen kommer galoppen, som vi inte rider i så mycket ännu men vi ökar galopptiden succesivt. Då börjar jag i lätt sits och låter henne galoppera i en lite större galopp. Där sänker hon sig neråt av sig själv, ofta så att hon blir lite för lång och precis som i skritten så hamnar hon bakom lod. Hon orkar helt enkelt inte bära sig själv där än och det är helt okej. 
Igår var andra gången som jag satt ner i hennes galopp och började arbeta henne lite sen igångsättningen. Då tycker jag att hon kommer fram med nosen något och får ett bättre stöd fram till bettet. Det blev dock bara en kort bit i varje galopp innan jag travade av henne i låg form. 
 
Jag gillar känslan jag får när jag rider Sunnie. Hon är en ambitiös häst som alltid gör sitt bästa och vill vara mig till lags. Hon känns ganska stark trots vilan och jag upplever henne också piggare. För första gången på över ett år så har jag en bra magkänsla när det gäller Sunnie och jag hoppas så att den magkänslan stämmer !
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0