Hoppträning Anna Emanuelsson 9/9 - Tessie

I onsdags tränade jag och Tessie för Anna i Alingsås. 
Denna gången kändes hon lite tröttare vid uppvärmningen även om hon gjorde allt jag bad henne om väldigt bra. Vi har lite svårt för skänkelvikningarna i trav än men skänkelvikning i skritt och ställa inåt och utåt i trav går nu jättebra !
 
Vi började hoppa plankorna på böjt spår redan i galoppuppvärmningen. Redan här blev jag positivt överraskad av Tessie, hon var inte alls tittig ens i det första språnget. Dessutom trodde jag att hon skulle tycka det var svårt att hoppa på böjt spår men det gjorde hon bra. 
Sen gick vi vidare till studsen där vi la ner varannan bom för att göra det lägre och ge Tessie självförtroende. Här tittade hon ingenting heller utan flöt igenom lätt och enkelt även när vi höjde upp studsen lite.
Efter detta började vi med galoppbommarna till oxern och räcket. Nu började Tessie komma igång och hade en härlig galopp som jag kunde justera istället för att bara behöva driva. Det var nästan så att jag fick hålla in henne inför galoppbommarna så det kändes jättebra ! Räcket hoppade hon bra på varje gång, oxern blev bra dom första sprången men sen kom mjölksyran och då saknades styrkan för att få dom där fina sprången. 
 
Som sagt så red jag fel väg en gång, vilket inte är okej, haha ! Men annars är jag jättenöjd med Tessie som var riktigt fin att rida. Det märks att hon börjar få lite bättre kondition för hennes framåtbjudning börjar komma tillbaka. Jag själv har mycket att träna på men skötte mig ändå helt okej.
 
 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0