Dagens ridpass - Sunnie & Platina

Sunnie har aktiverats tre dagar nu efter den ofrivilliga vilan hon fick när jag var sjuk. 
I onsdags promenerade jag och mamma en sväng med båda tanterna. Skönt att dom får komma igång och röra sig lite, dom gör inte många knop i hagen nu när dom brunstar kan jag lova, haha !
 
Igår joggade jag Sunnie i skogen. Inga krav, bara så hon fick komma ut och sträcka på sig och se sig omkring (allt blir ju tusen gånger läskigare när hon inte har vart ute på några dagar). Men hon var inte så farligt tittig ändå, mest spänd och PIGG.
 
Idag red vi en vända i skogen där vi startade upp i trav på helt långa tyglar och avslutade med trav i en lägre form. Där emellan krävde jag inte så mycket men vi gjorde några byten och testade hennes nyanser i galoppen. Hon var mycket tittigare idag mot dom senaste gångerna. Idag hade hon handbromsen i en del av ridturen, det sista har hon bara vart spänd men har ändå gått fram. 
Imorgon får hon vila och sen ska vi förhoppningsvis komma till mer ridning igen. Det hade ju vart kul med någon dressyrtävling så fort vi flyttat och fått ordning på allt och då behöver vi träna ordentligt.
 
Platina longerades idag. Hon får havre för hullets skull, trots att hon har vilat sen hon gick omkull, och jag misstänkte att det kunde stigit henne åt huvudet. Men det var ingen risk, hon segade runt på volten utan att visa på någon pigghet eller bus alls. Jag hoppas verkligen att hon slutar brunsta snart, just nu är hon inte rolig.. Tanken är att jag ska rida henne på söndag eller eventuellt måndag och känna hur hon känns. 
 
Nu ska vi strax hoppa i säng. Imorgon ringer klockan tidigt för att släppa ut hästarna innan vi åker till Tough Viking i Slottskogen i Göteborg. Som tur är så ska jag bara kolla på och inte springa själv ;)
På kvällen är det 25-årsfest för Philip så det lär bli en sen kväll. Inte mig emot, jag är partysugen !
 
 
 
 
Sunnie har gått med fläta i svansen för att skydda den i snart två månader. Såhär lång var den när jag plockade ur flätan idag !
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0