Spänd Sunnie

Både igår och idag har Sunnie vart spänd. Igår släppte det aldrig riktigt och då kändes hon också lite framtung samtidigt som hon var tjaffsig i munnen.
Idag var galoppen riktigt dålig men när vi travade av kändes hon faktiskt helt avslappnad och bar sig okej, trots en lägre form. 
Jag har börjat lägga in mycket halter, mest på slutet av ridpasset hittills (mitt i ridpasset glömmer jag av dom 🙈) men jag ska börja göra dom mitt i ridpasset också. Då tränar jag på att göra halt enbart för sitsen och idag var hon så himla lyhörd att det räckte att jag bara spände låren och rumpan så gjorde hon halt. Häftig känsla ! Nu ska vi bara träna på att hon ställer upp sig jämnt när jag gör såna halter. Det är ju lite vårt paradnummer annars, jämna och stilla halter. 
 
Jag har också kommit på ett system som verkar funka för Sunnie, i alla fall just nu.
När hon är sådär spänd så bara jag väntar ut henne med en mjuk hand och benen om. Så fort jag blir klämmig med skänkeln eller fastnar i handen så tar hon det som att något läskigt är på gång så det gäller att hitta en fin balansgång och att hålla tålamodet. Bara berömma och klappa massor, trots att hon poppar hit och dit med huvudet i vädret. Konstigt nog så har mitt tålamod vart helt fantastiskt med Sunnie sen igångsättningen och jag hoppas att jag lyckas hålla det så. Min förhoppning är då att hon ska kunna slappna av redan i början av ridpasset tids nog. 
Jag ska också nämna att jag har prövat detta system innan (bland många andra) och det har inte funkat. Men denna gången håller jag tummarna !
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0