Dagens ridpass - Sunnie & Platina

Först red jag Sunnie. Hon var överlag ganska spänd idag och ville inte riktigt komma upp med ryggen utan gick mest och knäppte av i nacken. Jag försökte jobba bort det med mycket övergångar och skänkelvikningar men det var lite halt i skogen så jag vågade inte rida på henne ordentligt. Det här mellanvädret suger faktiskt. Sen så kan jag inte heller förvänta mig en avslappnad och genomriden häst efter två vilodagar..
Däremot så var hon inte lika tittig idag och det var skönt. Imorgon fortsätter vi där vi slutade idag och så hoppas jag att underlaget är bättre.
 
Platina var väldigt spänd idag, hon gillar inte alls att inte gå i samma hage som Chilli längre. Jag trodde att jag skulle få fullt upp med att hålla henne på mattan men hon traskade ifrån gårdsplanen som ingenting. Innan vi började trava så låtsades hon bli rädd för en brunn och började konstra lite men annars hade hon alla fyra benen på marken. I avtravningen kom hon till och med fram med nosen ordentligt.
Jag prövade ett nytt bett på henne idag, ett scorrierbett och jag tycker att hon tog det väldigt bra. Det var lättare att ställa igenom henne på det, hon kändes inte lika vinglig som hon brukar och jag fick bättre respons helt enkelt. Definitivt värt att pröva fler gånger !
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0