Dagens ridpass - Sunnie & Platina

Idag var Platina först ut. Vi klickar bättre för varje dag som går och nu när hon börjar bli starkare igen så är hon riktigt trevlig att rida.
Hennes rumpa har dock blivit väldigt kantig under vintervilan så nu jobbar vi mycket med övergångar för att runda på den igen, och för att få lite snabbare reaktioner. När det har torkat upp bättre ute ska vi börja klättra i backar också.
Däremot har Fröken Fux kommit på att det är roligt att bocka. Efter vi hoppat en nedfallen stock i skogen så körde hon några bocksprång, rakt fram som tur var. Idag gjorde hon det för att hon var glad (till skillnad från förra gången) och då är det helt okej. Men jag får börja rida med förbygel så jag har något att hålla mig i, haha !
 
Sen var det Sunnie. Ja, vad ska jag säga, vi har hamnat i en ond cirkel. Hon tittar på precis ALLT och allt är läskigt, även om vi har ridit förbi det 152737 gånger samma ridtur. Det är så otroligt tjatigt i längden och jag blir så irriterad. Det gör såklart saken bara värre och så är cirkeln igång. Idag gick det så långt att jag ett tag under ridpssset inte ens kunde sitta ner i traven eller ens lägga om benen utan att hon började trippa och bli superstressad. 
Det är inte konstigt att det kommer ett bakslag nu. Jag har höjt kraven på oss båda två och det tar ett tag innan alla detaljer kommer sitta. Men jag måste hitta ett sätt eller ett system för att kunna rida ur det utan att hon stressar sönder. Jag kan inte rida henne i låg form varje dag, då kommer vi aldrig vidare.
Vi avslutade ganska bra i alla fall, med en hyffsat avslappnad trav och galopp där jag faktiskt kunde sitta ner och hålla om med benen. 
Imorgon ska jag börja med att rida henne i låg form för att verkligen få henne avslappnad innan jag successivt börjar jobba in den högre formen med mer tryck. Så får det ta den tid det tar. Är vi inte redo till tävlingsdebuten så är det inte värre än att vi skjuter upp den någon månad bara.
 
Idag prövade jag förresten att rida i Platinas sadel på Sunnie. Den är så mycket lättare att sitta ner i än min hoppsadel så jag kommer rida Sunnie i den hädanefter. Och nu ska jag sitta ner i traven lite varje dag, för att få in tekniken och kanske stärka magmusklerna till tävlingen. 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0