Hagvistelse

En stor fördel med snön och minusgraderna som har varit är att hästarna har kunnat gå ute i den stora sommarhagen. Där har dom haft lite gräs att skrapa fram under snön och dom har rört på sig ganska mycket varje dag, vilket är guld värt.
 
Nu när graderna har ökat så är det tyvärr alldeles för blött och lerigt för att jag ska vilja ha dom i sommarhagen. Det sliter så fruktansvärt på betet. Nu ska ju inte jag använda sommarhagen mer eftersom vi ska flytta den 1 maj och därmed får nya och fräscha sommarhagar. Men mamma ska däremot ha häst i sommarhagen framöver så det vore ju synd att förstöra hennes bete.
 
Nu går hästarna istället i en mindre vinterhage som är fruktansvärt kladdig. Dom har inte alls lika stor yta att röra sig på och sen dom betat ner det lilla gräs som fanns på sina ställen så står dom mest under träden och hänger. Jättetråkigt, men dom får i alla fall vara ute minst 10 timmar per dag och det är inte ofta dom står vid grinden och vill in.
 
I det nya stallet hoppas jag kunna göra en större vinterhage så att det inte blir så upptrampat och så att dom kan röra sig mer. Förhoppningsvis med en grusad öppning, men det kanske inte kommer förrän andra året.
 
Annars finns det inte så många fördelar med snö och kyla. Jag är rätt nöjd med plusgrader och lera, jag :)
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0