Dagens ridpass - Sunnie

Antagligen så gick dagens ridpass så himla bra för att jag själv har vart stabil och glad idag. Sen så kom Sunnie fram till mig med en gång utan att försöka gå iväg, bara det gjorde mig glad.
Vårat vinnande koncept just nu är att rida i hagen med graman. Gramanen hänger som vanligt löst men hjälper nog både mig och Sunnie psykiskt. Jättetråkigt att rida i hagen varje dag men vi får köra på det tills vi har ridit ihop oss igen.
 
Efter framskrittning så jobbade jag henne först i skritten. Skänkelvikning, serpentinbågar och 10-meters volter blandat med många halter gjorde att hon kändes fin redan i början av traven.
När hon fått trava fram i en lägre form så plockade jag upp henne i en lite högre form och fortsatte med serpentinbågar och 15-meters volter. Ibland tappade jag ställningen så att hon "ramlade inåt" lite men vi kämpade på båda två och hon kändes mjuk och avslappnad. 
Efter lite framgaloppering i en större galopp i låg form så samlade jag henne lite och plockade även där upp henne i en högre form och varierade mellan att rida på rakt spår och 20-meters volter. Vi gjorde också någon skänkelvikning i båda varven. Här kom jag åt henne riktigt bra och hon höll takten jättebra i högergaloppen. I vänster galopp blev hon bitvis lite långsam så jag fick tänka på att driva fram henne till handen i varje steg och också driva in vänster bakben för att få en kvickare galopp och försöka få henne att spänna magen (ett utryck som min gamla dressyrtränare använde sig av, "driv med inner skänkel så att hon lyfter magen".) 
 
Vi höll inte på så länge, det är onödigt att traggla för mycket när det faktiskt går bra. Så efter en stund så travade jag av henne och kunde skritta av med en jättebra känsla. Hon var finare i munnen idag också, inte alls sådär tjaffsig och stark som hon har vart det sista. Sunnie kändes också nöjd, min fina tjej <3
 
 
 
Stina inspekterade vårat ridpass kritiskt.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0