Dagens ridpass - Platina

Vi kom iväg till ridhuset idag i alla fall, jag satte Tompa vid ratten så jag slapp köra, haha !
 
Efter framskrittning och framtravning så började vi med galoppen och i början så bytte Platina till kors hela tiden, även i höger galopp som är hennes lätta. Jag blev lite fundersam men började hoppa en låg bana för att se om det blev bättre när vi började hoppa. Som ni ser i början av filmen så byter hon fortfarande till kors, tills jag kom på att vi helt enkelt hade för dålig galopp. När vi fick fram en större (eller snarare bra och lagom) galopp så höll hon rätt galopp, så antagligen orkar hon inte bära sig i den "normala" galoppen än. Bara att träna så att hon blir mer reglerbar !
 
Däremot så har jag väldigt svårt att se avstånd i hennes bra galopp. Hon täcker mycket mark så innan jag vet ordet av så är vi framme vid hindret, haha ! Det ser ni ett bra exempel på näst sista gången vi hoppar banan. Där kommer vi nära på oxern för att jag driver på och tror att vi ska komma bra.
Jag tog också med ett klipp där vi kommer nära på det rosa och större på det gula. Hon är faktiskt jäkligt snabb upp när vi kommer nära och har inga probem att ta av lite större. Jag som är van vid Sunnie som trampar om när hon kommer stort måste börja våga lita på Platina.
 
Över lag så är jag riktigt nöjd med Platina idag. Hon hade inte alls samma tendens att dö efter hindren som hon brukar och på slutet bjöd hon till och med lite på hindren. Nu hade vi bara byggt upp en liten bana men att hoppa den var inga problem. Nu ska vi bara träna styrka och kondition så att hon orkar mer. Kanske att hon kommer vara tittig på tävling för hon tittar till lite på nya hinder. Men inte mer än att hon hoppar stort och spanar mellan frambenen och Essunga brukar inte ha så mycket tittigt i övrigt så det blir en bra mjukstart för oss. 
 
 





Kommentarer
Postat av: Anonym

Fina Tinis 💜💜

2016-03-06 @ 20:46:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0