Dagens ridpass - Sunnie & Platina

Fy på mig att jag kikar in här först nu. Inte okej !
Men dagen har sprungit iväg utan en lugn stund. Jobb 6-14, direkt till stallet för att rida och mocka, hämta hösilage (och höll på att köra sönder Audin i den djupa snön) och sen hämta upp pizza till killarna på vägen till verkstan. Nu kom vi precis hem och ska strax hoppa i säng.
 
Mina tanter var superfina idag ! 
Jag började med Sunnie, som visserligen var lite poppig emellanåt men som jobbade såå bra. Vi tränade övergångar skritt-trav-skritt och trav-galopp-trav och hon gjorde det jättebra, så länge jag orkade rida ihop henne. Hon är verkligen kalasfin i galoppen nu, så kul !
Jag hade lite svårt att sitta ner till en början och mixtrade med stiglädren och prövade att höja tempot men det blev inte lättare. När jag däremot tog ner tempot lite så kunde jag sitta bra och jag riktigt kände hur Sunnie trampade med bakbenen. Hon började skumma, hamnade i en bättre och stadigare form och svettades lite grann så jag kom verkligen åt henne. Och det är där hon ska gå, där är det lätt(are) att sitta ner och där arbetar hon som bäst. Inte i det övertempot som jag tydligen har ridit henne i utomhus annars. Kul med ögonöppnare ibland.. Jag hoppas att jag hittar den känslan på söndag också.
På slutet fick hon racea av sig lite och då kom bocksprången som ett brev på posten, haha !
 
Platina var lika fin hon. Vi jobbade med övergångar trav-skritt-trav till en början och hon blir mer och mer uppmärksam på mina hjälper. Innan har hon ju mest kört sitt race och undrat varför det sitter en tjomme på ryggen och försökt bromsa henne, hehe.
I galoppen så satte jag ner rumpan i sadeln och red ihop henne lite. Fortfarande i ett ganska högt tempo så att hon orkar gå där en stund men mer samlat än vanligt. Hon bytte till kors någon enstaka gång men gjorde det jättebra i övrigt. På slutet så travade hon i en låg och avslappnad form så visst kom jag åt henne också. 
Fina hästar <3
 
Imorgon ska Sunnie till ridhuset för ett genrep och så får jag se hur jag gör med Platina. Tanken från början var vila men kanske att jag hinner jogga henne lite.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0