Platina P&J Vedum 28/3

Platina var jätteduktig med allt runtomkring. Hon gick på transporten med en gång både dit och hem och stog som ett ljus på transporten hela vägen. Däremot så började hon leva rövare när vi kom fram så då fick vi plocka ut henne tidigare. Men hon var snäll att leda runt och kunde till och med stå stilla ett tag. Duktig !
 
Så fort jag hoppade upp så kände jag att hon var seg. I traven och galoppen hade hon ingen egen framåtbjudning alls utan jag fick jaga på henne hela tiden. Jag hoppades att det skulle bli bättre inne på banan men det blev det inte. Jag fick ingen respons alls när jag la till skänkeln, därav några ponnysparkar och användning av spöt. Jag brukar aldrig använda spöt på det sättet annars (och hade jag använt det så på Platina vilken annan dag som helst så hade hon skickat mig till Kina) men jag försökte få någon slags reaktion, vilket ni ser att jag inte fick. 
Jag tror att brunsten kan ha en stor roll till varför hon var seg och jag hoppas verkligen att det blir bättre till den lokala i Essunga på söndag.
 Det kändes hundra gånger värre än vad det ser ut, då förstår ni vilken dålig känsla jag hade. På filmen ser det ju faktiskt ut som hon galopperar hyffsat framåt.
 
Resultatet blev 8 fel, en rivning och ett stopp.
 
Stoppet var helt och hållet mitt fel. Vi låg stort och jag tänkte att hon inte skulle kolla på grinden eftersom hon redan hoppat en grind på 3an. Så jag övergav henne helt och praktiskt taget la mig på mage och då vågade hon inte hoppa. Det är inget konstigt alls att hon var lite tittig med tanke på att det är första gången hon var ute. Jag hade snarare blivit förvånad om hon var felfri. Men jag hade önskat en piggare och mer uppmärksam häst och förhoppningsvis kommer det framöver. Med lite hjälp av havre ;)
 
 



 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: M

Sååå fina! Önskar att ja hade kunnat var där ❤️

2016-03-29 @ 20:25:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0