Ridpass - Sunnie & Platina

Hej på er, här ekar det tomt ! 
 
Jag kom hem sent från stallet igår och har jobbat 6-14 och vart i stallet idag. Här kommer en sammanfattning av båda hästarna dom här två dagarna:
 
Platina var duktig igår och fick galoppera ganska mycket i skogen. Hennes kondition måste bli bättre så vi kämpar på.
Idag gick hon lite lugnare men ändå med mycket galopp. Hon kändes väldigt trött så imorgon får hon vila igen. 
Det är så svårt med henne. Jag vill att hon ska få återhämta sig och vila när hon är trött men hon är trött så ofta och hon kan ju inte direkt vila sig i form. Så jag får försöka hitta en balansgång och tänja på gränserna liite hela tiden.
 
Sunnie gick ganska bra i ridhuset igår. Vi red igenom LC:1an två gånger och LB:1an en gång. Sen tränade vi på delar ur programmet, som snett igenom i trav och galopp med ökad steglängd utan galoppinslag eller byte för att sen kunna göra en snygg övergång. Eller att vända rätt upp och behålla takten och rakriktningen i traven för att sen få till en bra halt. Det är svårare än vad man tror !
En stund under ridpasset så var Sunnie tung i handen och det kändes lite som att jag fick bära henne runt. Andra sekunden blev hon spändare och knäckte mest av i nacken. Men jag är ändå nöjd med ridpasset över lag och på slutet blev jag tillräckligt avslappnad så att jag kunde komma ner bättre i sadeln och slapp sitta och knipa mig fast. Det känns fortfarande inte bra men det ser åtminstone inte lika farligt ut på film som det känns, haha.
Vill ni se lite av passet så finns en filmsnutt på min Instagram, Emelie_S.
 
Idag hade jag sån huvudvärk när jag red Sunnie så vi joggade mest och jobbade vidare på avslappningen.
 
Nu sitter jag hemma i soffan och väntar på att Tompas Lasagne Al Forno ska bli klar. Det var länge sen vi båda var hemma i tid så jag njuter för fullt !
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0