God morgon

Min lediga tisdag och jag vaknade strax efter 8. Jaja, jag slipper ju sova bort halva dagen i alla fall !
Idag ska jag bara ta det lugnt. Sola lite, och kanske att jag städar lite inne men där går nog gränsen. Jag är i stort behov av en slappdag, så även om jag kommer bli rastlös och få dåligt samvete för att jag inte gör något så ska jag tvinga mig själv att sitta still hela dagen.
 
Jag får se hur jag gör med hästarna idag. Igår eftermiddag/kväll kom bromsarna till oss och trots flugtäcken så sprang hästarna lite. Idag ska jag se hur dom reagerar men är det samma som igår så får vi antingen slänga upp ett vindskjul så snabbt vi kan eller investera i en blinningfångare. Om jag ska vara ärlig så vet jag inte vad som fungerar bäst.
 
Lite snabbt om gårdagens ridning då. Det gick sååå dåligt ! Jag vet inte om det var på grund av värmen (bromsarna dök upp efter ridpasset) eller var det var men vi fick inte till ett bra pass. Sunnie gick bara och stretade mot bettet och verkligen hängde i min hand. Först på slutet fick jag igenom ordentliga halvhalter och då bara i skritt. Hon var stressad och tappade takten i både traven och galoppen och i galoppen hade hon svårt att bära sig på en 15meters volt. Jag gjorde allt jag kunde komma på för att försöka rida ur det: skänkelvikningar i alla gångarter, miljarder övergångar och tempoväxlingar, ryggningar mm men det släppte inte. Tillslut så gav jag upp och skrittade av, vi skulle inte komma någonstans ändå. 
Så tråkigt att få ett bakslag när hon har vart så fin det sista. Men det är väl svackan som kommer, hon har haft en formtopp ganska länge nu.
 
Inte nog med det dåliga ridpasset så råkade jag dessutom skada min häst. När jag sadlat av henne och fått på henne ett flugtäcke så stog jag och slog några bromsar under magen på henne. Jag vågar inte slå dom med handen eftersom dom är så stora så jag använde baksidan en borste. En gång så missar jag helt och råkar träffa insidan av hennes baklår = Sunnie får ett litet sår. Det var ytligt men det blödde lite till en början och jag mår fortfarande så dåligt över det. Stackare.. Förmodligen så är hon öm där idag och eftersom vi ändå är inne i en svacka så tror jag att hon får vila. Kanske att vi promenerar en sväng om inte bromsarna är för jobbiga.
Så jag hade en jobbig kväll igår, ett dåligt ridpass kan ju verkligen förstöra en hel dag. Men vi kommer tillbaka, efter en microvila.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0