Senskada ?

Jag vet inte vart jag ska börja..
 
Efter jobbet idag tog jag in Sunnie och gjorde i ordning henne för en skrittur med lite inslag av trav. Grannen kommer som oftast in i stallet och pratar en stund och frågade om Sunnie är halt, han tyckte att det såg så ut i hagen. Nej, inte vad jag har sett sa jag och tänkte att det ser väl inte han.
 
Men jo, han hade rätt. I skritten kändes Sunnie lite stel, vilket jag trodde berodde på vila och dåligt underlag i hagen dom senaste dagarna. Men det släppte inte som det brukar göra och när vi började trava så var hon halt.
Jag hoppade av och ledde hem henne och när jag kollade över henne så var hon svullen i senan på insidan av vänster framben. Eller ja, hon har ingen bullig svullnad på ett ställe på senan utan det börjar vid knäet och går hela vägen ner till kotan. Hon är varm och vid tryck så får hon jätteont. 
Jag kylde henne i 20 minuter och rådfrågade veterinär, som tyckte att dom skulle komma ut och bedöma om det är en eventuell senskada eller bara en sträckning imorgon. Om en stund ska jag gå ut och kyla igen, likaså innan jobbet imorgon.
 
Nackdelen är att om veterinären tror att det är en senskada så måste vi först vänta till svullnaden lägger sig innan vi kan åka in och ultraljuda. Jag är dessutom inte så jättesugen på att köra henne i transport eftersom hon alltid står och trampar och har sig och jag inte vill att skadan ska bli värre.
 
Så så är läget just nu. Jag ska inte ta ut något i förskott men jag har ingen bra magkänsla gällande det här.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ellinor

Men fy! Tänker på dig och hoppas innerligt att det inte ska vara något allvarligt! ❤

Svar:
Emelie Svensson

2017-01-09 @ 20:22:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0