Dagens Chilli + övrigt

Planen idag var att longera Chilli med sadel och träns så att han får känna av känslan igen efter semestern.
Tyvärr var det lite ont om tid innan vi skulle till mamma och Johan och äta kvällsmat så jag longerade honom i bara grimma i hagen. 
 
I vänster varv var han jätteduktig och lyssnade lyhört på mina hjälper. När vi bytte till höger började han efter en stund att bryta ut på ena sidan av volten. Då gick vi ner till skritt något varv, bytte över till vänster varv och travade lite och bytte sen tillbaka till höger varv och då kunde han trava duktigt, dock på en lite mindre volt.
 
Det är lite hans problem har jag märkt. Pressar jag honom för mycket i en situation där han inte känner sig bekväm för stunden så låser han sig och blir nästan blockad, lite väl överdrivet förklarat, men han visar väldigt tydligt att han inte gillar det jag föreslår. Då är det upp till mig att bryta mönstret innan han låser sig, för att kunna behålla hans uppmärksamhet och motivation och för att han ska fortsätta tycka att det är roligt och givande.
Hade det vart för några år sedan hade jag fortsatt gå på honom och tragglat, och vi hade säkert uppnått det resultatet jag velat ha till slut, dock på bekostnad av hans inställning till arbete. Efter att ha mött så många olika hästar dom senaste åren har jag fått en helt annan förståelse för hästen som individ. Vissa hästar behöver man pressa för att få dom över bekvämlighetströskeln och vissa får man stryka lite medhårs och få sin vilja igenom på längre sikt och kanske på ett annat sätt. 
 
Vi avslutade i alla fall som vänner och med lite lösträning där han gick efter mig, stannade och backade bär jag bad honom, i hagen.
 
Idag har vi annars isolerat min gamla sadelkammare som nu ska bli Tompas snickarboa och hämtat skivor till "boa" och nya baslådan i Audin. För tillfället river Tompa den gamla lådan (som han inte ens hann använda innan han ångrade sig) och ska bygga en ny som ska vara klar innan nästan helg då vi ska ställa ut Audin på Stenungsunds Motorshow.
Jag har hämtat ut ett paket från Skara Hästsport som innehöll Chills nya regntäcke för hösten. Den hästen massakerar fler täcken än jag har råd att köpa nya 🙈 
Imorgon ska jag hämta ett paket med pannband som jag beställde igår, jag lovar att ni ska få se bilder framöver.
 
 
Mr. Åsna här om dagen.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0