Sunnies igångsättning

Självklart var det Sunnies öron på bild i det förra inlägget !
Det är nämligen dags för Tant Brun att sättas igång efter dräktigheten. Hon har promenerats för hand några gånger och så skrittade jag henne i sommarhagen för några veckor sen men jag har tyckt att det har gått tungt för henne så jag gav henne två månaders extra vila. Nu har jag skrittat henne barbacka en gång och tycker att hon känns piggare, så nu kör vi igång helt enkelt !
 
Eftersom hon har vilat helt i ca ett år, vart dräktig och med tanke på hennes spatt så kommer det bli en långsam igångsättning. Vi kommer enbart skritta fram till årsskiftet och vi kommer variera mellan att skritta uppsuttet, tömlongera och promenera för hand. Därefter lägger vi till korta snuttar med trav och ökar sen successivt. Jag tänker mig att vi tar första galoppen i början på/mitten av februari så kanske hon kan vara helt igång till månadsskiftet mars-april. Såklart beror det på väder och underlag.
Hon ska i alla fall få skor med snösulor runt om så snart som möjligt, så behöver inte snön och halkan stoppa oss.
 
 
Chills har ju fått den mesta uppmärksamheten det sista och han är ju en trevlig häst. Men när jag grejade med Sunnie och skrittade ut barbacka så kände jag mig bara hemma. Jag hade glömt av hur glad den där hästen gör mig ❤
 
Från och med mars, när Chills har kommit igång efter sin vintervila, så kommer jag ha två hästar att hålla i tävlingskondition. Det var ett tag sen och jag vet att det kommer kännas tufft vissa dagar. Som tur är så går vi mot ljusare tider då så min motivation kommer förhoppningsvis få en skjuts i rätt riktning.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0