Channing Tatum

Äntligen, på dygn 342 så fölade Sunnie ett hingstföl kl 10.50 på förmiddagen. 
Han heter Channing Tatum och kommer kallas Cotten.
 
Jag var på jobbet och var ute i solen och åt frukt med barnen. Plötsligt så ringer Elver, våran granne, och direkt så fattade jag att det var något på gång. Jag tyckte dock det lät som att han sa att fölungen var uppe och sprang, vilket den inte var, men jag kastade mig i bilen och rejsade hem. 
 
När jag kom hem så låg Sunnie ner och en del av frambenen var redan ute. Hon ställde sig när jag kom och Chilli var direkt på henne och naffsade. Jag fick in Sunnie i en egen hage och efter att hon andats en stund la hon sig ner igen. Hon krystade två gånger så var han ute ! 
Båda låg kvar en stund innan Cotten började krypa iväg. Han stog upp ganska snabbt men hade väldiga problem med att hitta maten. Jag och Elver försökte hjälpa honom men förgäves. Det var varmt ute så vi tog in dom i boxen. Där fick jag i honom lite råmjölk via en medicinspruta. Dom fick vara ifred en stund och när jag sen gick ut till dom igen så åt han som bara den.
 
Sunnies efterbörd ville dock inte släppa så efter några timmar ringde jag veterinären som kom ut och gav henne hormon. Vi gick en promenad utan fölungen för att livmodern skulle dra ihop sig och efterbörden åkte ut några centimeter till men lossnade inte helt. Veterinären lyckades dock få ut den till slut och det såg ut som att den var hel. Men dom ska ändå komma ut imorgon och spola henne och passa på att göra en foalcheck på Cotten.
 
Nu har dom båda vart ute på en kort kvällspromenad (dom fick någon timme i hagen förut) och står nu inne och vilar. Jag ska strax gå ut och natta dom och fodra Chills och Platina, som får gå ute inatt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0