Dagen


Vilket sommarväder det är idag ! Jag får nästan ta tillbaka det jag sa om hösten. 

Imorse kom jag i alla fall upp i tid, jag var så illa tvungen för att hinna allt som skulle göras idag. Så halv 8 ringde klockan imorse och då gick jag ut i hagen och hämtade Sunnie. Hon tyckte nog att det var alldeles för tidigt för en ridtur för hon låg och sov och var jättegrinig när jag kom fram och myste lite med henne. 

Idag red vi i skogen med gummisnodden. Det var samma idag, hon var jättefin i traven men i galoppen blev hon bara spänd. Och jag kom på att gummisnoddar inte är så bra ändå då den "åkte ut" och blev längre när hon drog fram huvudet.
Jag tror att det kan vara gummisnodden som gör henne lite spänd så imorgon ska jag rida utan den och se :)

Efter det gick jag hem till Johanna och hjälpte Emelie rida Amelia. Det gick väldigt bra och det tar nog inte lång tid innan hon kan sadla och tränsa helt själv :)


Nu är jag hos Tompa och ska duscha. Sen bär det av till Skövde och skolan !



Vadå överhoppa sig :)




Bloggtävling




Jag är med och tävlar HÄR ! :)



Ridning av Sunnie


Det känns som om jag börjar hitta tillbaka lite till bloggandet igen, eller vad säger ni ? ;)

Det märks att det verkligen är höst nu. Det ligger en helt annan kyla i luften och så är det mörkt redan vid 9 :S Jag gillar inte hösten, jag blir så deprimerad av allt regn. Uteritter i skogen bland alla färgade löv är jättemysigt men det är inte ofta man får chansen till det.
Sunnie ska börja komma in på nätterna på onsdag. Jag ska sova en sista natt hos Tompa imorgon och sen blir det han som får komma hit istället.

Jag red Sunnie i padocken idag, med gummisnodd. Till en början var hon jätteduktig. Hon hade bra påskjut idag vilket ledde till att hon hängde en aning i handen men hon fick till fina skänkelvikningar och öppnor i traven. Men så fort vi började galoppera blev hon spänd och ville inte riktigt ta halvhalterna eller slappna av över huvudtaget.

Det är så tråkigt när hon blir sån för det går inte göra något åt det. Jag kan ta ner henne till trav och där är hon hur fin och avslappnad som helst och så går vi upp i galopp igen och då är hon lika spänd som innan. Men det är bara vissa dagar hon är sån, som tur är.

Imorgon kommer jag inte uppdatera lika bra då jag ska får mycket gjort. Men ni får ha det så bra tills vi hörs igen ;)





Inridning av Måsas Amelia


Jag har ju inte skrivit hur det har gått med Amelia på ett bra tag. Jag har i och för sig inte bloggat så mycket alls men :P

Amelia har haft en period nu där hon har börjat ifrågasätta precia allting. Som häromdagen fick jag henne knappt att gå framåt. Och en av ridturerna ville hon inte ta mina halvhalter i galoppen så hon gick nästan omkull och jag ramlade av.

Men idag släppte det och hon gick jättebra. Så bra har hon nog faktiskt inte gått någon gång, jätteroligt :)

Hon är så känslig i munnen och lyssnar mycket på vikthjälperna så idag kunde jag använda pyttesmå hjälper och hon lyssnade ändå hur bra som helst. Det är så det ska vara !

Tyvärr kommer jag inte rida Amelia så mycket längre.
Johannas andra dotter, Emelie, ska rida Amelia nu till hösten så jag ska hjälpa henne lite i början innan hon ska rida henne helt själv. Sen ska jag bara rida henne en gång i veckan för att checka av att hon utvecklas åt rätt håll. Lite tråkigt då jag har fäst mig lite vid Amelia, men så är det :)
Nu får jag mer tid över till Duffy :)



Måsas Amelia.



Dagen


Nu äntligen är internetet hyffsat snabbt så jag kan blogga !

Dagen idag har vart sådär, jag är lite deppig. Varför vet jag inte, men jag kan ha såna dagar ibland..

Stallet blir verkligen superbra ! Den sista boxen är helt klar och så snart alla brädor har torkat ska jag måla den boxen också. Stallet blir så himla fräscht och fint :) Som sagt, bilder kommer när det är klart ;)

Om en stund ska jag ut och rida Sunnie. Jag funderar på att rida bort till Johannas padock och rida igenom henne lite. Antingen det eller en runda i skogen med gummisnodden på :)

Imorgon blir det fullt upp som vanligt. Jag ska hinna rida Sunnie, hjälpa Emelie att rida Amelia, förhoppningsvis ska jag hinna måla lite och så ska jag på informationsmöte på skolan. Jag börjar nästan ångra att jag valde att läsa i Skövde, det ligger ju så långt bort :S

Just det, jag har glömt att skriva att jag ska tävla i Falköping på söndag, 1m och 1m. Det ska bli så himla kul ! Någon mer som ska dit ? :)





Morning sunshine


God morgon !

Jag vaknade för några minuter sedan av att klockan var ganska mycket och att det var dags att gå upp. 
Idag kommer nämligen pappa med bräder till den sista boxen så idag ska vi bygga ! :)

Så nu ska jag äta frukost och sen måste jag kila :)




Bloggtävling




Jag är med och tävlar HÄR ! :)



Förlåt !


Usch, det känns som om jag inte gör annat än att be om ursäkt för dålig uppdatering, men jag är väldigt ledsen !

Det är så mycket nu bara. Vi håller tex på att måla om i stallet, jättefint blir det ! Jag ska ta lite bilder på hur det ser ut sen när det är helt klart :) Och så håller vi på att bygga upp en box till så att alla hästarna har varsin box till hösten. Det kommer bli jättebra ! :)

Nu ska vi bara fixa golvet som är lite ojämnt och så hade det ju vart skönt att ha vatten inne i stallet. Men det sistnämnda kommer nog ta ett tag innan jag får, om jag någonsin får det.

De nya hästarna trivs bra och Sunnie gillar dem. Jag har dock inte hunnit hålla på så mycket med Duffy men jag har friserat honom och pysslat lite med honom. När allt målande och byggande är klart kommer jag ha mer tid till honom :) (Bild på honom kommer så snart jag hinner)

Nu måste jag kila vidare. Vi ska åka och kolla på en kompis nya lägenhet :)

Ha det bra ;)




Bloggtävling




Jag är med och tävlar HÄR ! :)



Hemlisen


Förlåt för jättedålig uppdatering men det har vart sjukt mycket nu det sista !
Jag har inte ens hunnit tänka något denna veckan som gått.
Men det är kul att så många ändå har vart här inne för att kolla om jag uppdaterat :)

Men imorgon kommer Sanna hem så idag var det sista dagen jag red hennes hästar. Lite skönt, för då får jag lite tid över till att vara mig igen. Men väldigt tråkigt för båda hennes hästar är jätteroliga att rida.


Hemlisen har jag ju inte heller hunnit berätta något om än. Men här kommer den :

Vi har fått hem 2 travare till vårat lilla stall (Sunnie har också kommit hem till vårat stall nu).
De är ca. 7 år båda två, vi har inte fått passen så vi vet inte helt säkert än. Min halvsyster Matilda har köpt den ena, Frankie Boy, och jag och Daniel äger den andra, Mcduff. De är inkörda men inte inridna så det blir mitt lilla projekt framöver :) 

Tyvärr har jag inga bilder tillgängliga, men ni ska se Duffy, han ser nästan ut som ett halvblod nu när jag friserat honom lite :)

Jag ska försöka bättra mig med uppdateringen men någon vecka till kommer det vara stressigt, så ni får hålla ut ;)




20 Aug = födelsedag


Ojoj, vad det har vart mycket det sista !

Snabb info:

Hästarna har skött sig, både mina och Sannas :) Jag har verkligen kommit på hur jag ska rida Gun, ponnyn, och nu är jag kär i den lilla sötnosen ♥
Hon är förresten till salu så om någon är intresserad av en jätterolig D-ponny så kan ni höra av er ;)
Jag ska kanske visa henne för några imorgon, jag vet inte riktigt hur det blir med det.. 


Nu är hemlisen helt klar också och jag ska försöka att avslöja den imorgon då jag har bilder och sånt till hands.

Idag fyller jag år och det har vart en mycket fullspäckad födelsedag med mycket hästar, goda vänner och god mat. Vad mer kan man begära ? :)

Nu är jag i alla fall helt slut så jag får uppdatera mer imorgon :) 

God natt !



En av mina ofrivilliga avsittningar ;)




Dålig update


Hej :)

Förlåt för jättedålig uppdatering men jag har verkligen inte haft lust eller tid att blogga. Plus att vårat internet i Jonslund är jättesegt..

Jag ville bara säga att jag lever och att hästarna har skött sig bra det sista. Imorgon kommer jag nog inte hinna blogga så mycket heller då jag har mycket jobb att göra, plus att jag ska rida mina och Sannas hästar. 

Men så fort jag har tid ska jag sätta mig vid datorn ;)


Ni får 3 bilder från tävlingen i Grästorp som en liten kompensation ;)




Första hindret i 1m, vi kom väldigt nära..



A-hindret i kombinationen i 1m. 



Räcket vi rev i 1m.

Sunnie har lite rolig hoppteknik och jag har inte sån fin hoppsits så det blir oftast inte så bra bilder när vi hoppar :S

God natt ♥




Svar på Frågestund


Ja, här kommer svaren. Tyvärr så blev det bara 4 frågor, jag hoppas verkligen ni är mer frågvisa nästa gång ! ;)


Sanna
Hur ser ditt liv ut om 5 år ? ;)
Sanna
Hur ser ditt liv ut om 5 år ? ;)

Svar: Om 5 år ska jag och Tompa ha lägenhet, eller ännu hellre, en gård med stall. Jag är förhoppningsvis fastighetsmäklare eller så håller jag fortfarande på och pluggar till det. Jag hoppas att jag har kvar Sunnie och att hon har fått ett föl. Och så vill jag självklart ha några fler hästar i stallet, gärna hästar som är där för in/tillridning ;)

Emma
vad ska du göra nu till hösten?

Svar: Nu till hösten ska jag läsa en juridisk översiktskurs i Skövde. Förhoppningsvis ska jag ha ett jobb vid sidan av också :)

Malin
bor du hemma eller hos din kille?

Svar: Nu i början av sommaren så bodde både jag och Tompa hos min mamma men nu har han flyttat in till Vara igen. 

Emma
varför är de sista dagen med han?

Svar: För att han har flyttat in till Vara. Så det var liksom inte riktigt sista dagen, bara sista dagen som vi träffas på en vecka framöver :/




Slapp dag


Hallå :)

Usch, idag är jag inte alls på blogghumör ! Så uppdateringen kommer nog inte bli så bra.

Idag ska jag rida hästarna och så ska vi laga min transport. Innan förra tävlingen så funkade inte lamporna ordentligt så det ska ordnas. 

Annars så är det en ganska lugn dag idag. Skönt att bara slappa lite :)


Svaren på Frågestunden kommer om en stund ;)




Bloggtävling




Jag är med och tävlar om ett par Veredus Carbon Gel HÄR !




Nattinlägg


Jag slänger upp ett snabbt inlägg :)

Dagen idag har varit helt fullproppad med saker att göra. Vi har åkt till Skövde och Göteborg (bara det tog väl typ 6 timmar allt som allt), vi har bogserat en bil, varit hundvakt och gått ut och gått med hunden 3 gånger, jag har ridit båda hästarna och putsat en massa läder, hovslagaren har varit här och så har jag hunnit planera en hemlis. Vad det är få ni reda på så snart allt är bestämt ;)

Mer uppdatering om ridpassen imorgon :)


Frågestunden avslutas imorgon som det var planerat. 


Nu ska jag kolla på Scrubs, god natt ! :)




Dagen


God morgon :)

Att börja dagen med att försova sig är inget roligt :S
Idag ska jag och Tompa flänga runt halva Sverige för att uträtta ärenden. Men vi får betalt för det så :)

Hästarna ska ridas, om jag hinner det efter hovslagaren, och så ska de ju då skos. 
Och jag har börjat fundera på om jag kanske ska sova här en sista natt till ? Ja, vi får se på det. 


Svaren på Frågestunden kommer eventuellt lite senare idag istället för imorgon så passa på att ställa en sista fråga. Just nu har jag bara 2 frågor xD



Hur ser eran dag ut ? :)




Frågestunden


Ni är väldigt dåliga på att ställa frågor i Frågestunden


Kom igen nu ;)




Hovslagare imorgon


Hovslagaren kommer redan imorgon. Skönt !

Även om jag inte längre har någon tävling att ha igång Sunnie till är det skönt att slippa låta henne vila.
I vanliga fall brukar jag rida hästarna även om de har tappat en sko (det beror ju självklart hur ömfotade de är) fast jag brukar då hålla mig i padocken eller på sandstigar i skogen.
Men i Sunnies fall så har hon fläkt upp en del utav hoven så henne hade det nog bara gått att skritta om inte hovslagaren kommit så snabbt.  

Hovslagaren ska passa på att verka Amelia när han ändå kommer. Det var ett tag sen hon blev verkad så det blir bra för henne att få fina hovar igen :)




VILA


Idag får hästarna tyvärr vila. 

Det är min sista dag med Tompa på ett tag för imorgon ska jag åka ut till Jonslund och vara där. Så jag vill gärna hinna vara med Tompa så mycket som går. 

Uppdateringen kommer inte vara så bra idag och imorgon men sen ska jag nog vara tillbaka som vanligt. 


Ha det så bra sålänge. 




Avanmält


Nu har jag avanmält till tävlingen i Loo den 28/8.  
Pengarna räcker inte till.

Förhoppningsvis kan jag kanske tävla i Falköping eller Trollhättan i september istället.




Morgon


God morgon !



Jag och Sunnie i nordhalland förra våren.




Pancakes


Nu håller vi på och bakar pannkakor !

Sanna och Daniel är här och när Tompa och Daniel gör något ihop blir det alltid extremt så det lär väl bli typ 100 pannkakor eller något xD

Efter det ska jag gå och lägga mig så ni hör från mig imorgon :)

God natt :)




Thomas


Jag skulle vilja ägna ett inlägg till min pojkvän Tompa :)

Jag hade inte kunnat hitta en bättre pojkvän ! Tompa är helt otrolig och ställer ALLTID upp för mig, i alla lägen. 
Han är med mig i stallet varje dag och vissa dagar gör han fler saker i stallet än vad jag gör. Vilken annan pojkvän skulle göra det ? ;)

Han är egentligen rädd för att rida men har ändå galopperat på Sunnie bara för att jag bad honom. Och självklart lite för att kunna säga att han har galopperat ;)

Hans förändring under de här 2 åren är helt otrolig. Han har gått från att ha varit livrädd för hästar överhuvudtaget till att våga lyfta bakben och galoppera. 

Han kunde inget om hästar från början och nu kan han göra en häst redo för ridning. Han kan sätta på nästan vilken utrustning som helst. Bara att han vet hur allt ska sitta och var sadeln ligger bra tycker jag är bra jobbat ! Och det bästa av allt är att han tycker det är roligt.

Jag vet inte vad jag skulle göra utan Tompa, han har stöttat mig så otroligt mycket nu de här 2 åren. 
Jag älskar dig, Tompa ♥ Jag hoppas du vill vara med mig i stallet i många år till :)







Thomas Olsson Pennanen ♥




Inridning av Måsas Amelia


Amelia var lika pigg och busig idag.

Jag skrittade fram henne ute ändå, utan Sunnie och Tompa, och det gick bra. I skritten och traven i padocken var hon fin men så fort vi kom till galoppen så började hon bocka och sparka efter något varv, precis som igår. Hon hade jätteroligt och jag åkte fram på halsen några gånger. 

Jag tror att hon har blivit så pigg det sista dels för att hon tycker det är roligt och dels för att hon har tappat lite av magen och har fått mer ork. Det känns bra att hon har sådan positiv inställning till ridningen i alla fall. Hellre det än att hon går och drar hovarna  i marken :)

Imorgon ska jag nog hoppa något språng med henne :)





Ridning och tappsko


Sunnie gick bra idag, jag trimmade henne lite i padocken. 

Hon har ju varit lite jävlig några pass tillbaka men idag var hon fin. Jag skrittade fram henne och travade några varv innan jag gick tillbaka till skritten och arbetade lite skänkelvikning, öppnor och slutor. Sen gjorde jag likadant i traven och hon var inte alls lika trutig idag. Hon trampade på bra och hade ett bra stöd på bettet. 

I galoppen ville hon inte riktigt sätta under sig utan fuskade väldigt, trots att jag red öppnor och övergångar. Men känslan var bra så jag travade av henne och skrittade ut henne. 


När jag kom till stallet hade Tompa gjort i ordning Amelia så att jag bara skulle tränsa henne så vi kunde skritta ut på Sunnie och Amelia tillsammans. Men under tiden jag fixade ett nytt träns till Amelia så blev Sunnie rädd för något när Tompa höll henne, slet sig och trampade av sig en baksko. Så himla typiskt ! Så tills hovslagaren kan komma, vem vet när det blir, så kan jag bara skritta henne eller kanske jogga henne lite i padocken. Kul -.-



Sunnie Girl.




Ridning hos Sanna


Nu kom jag precis hem från Sanna.

Fy, vad jobbigt det var ! Båda hennes hästar måste verkligen ridas fram till handen och man måste ha jättemycket ben, särskilt på ponnyn Så är det ju med de flesta hästarna i och för sig men ponnyn var otrolig. När den väl gick i form kunde du inte bara sitta och åka utan var tvungen att rida varje steg. 

Ponnyn, Gun som den kallas, var väldigt rolig att rida. En maxad D-ponny, väldigt nätt och väldigt envis. Det tog ett bra tag att komma på hur jag behöver rida henne. Hon blir väldigt lätt studsig i galoppen och det är ju lite roligt :) Fast inte när du ska sitta och arbeta henne, då tappar man allt när hon börjar studsa. Men henne tyckte jag mycket om :)



Sanna och Rhumans Goddess (Gun)

Hästen, Sol, är väldigt stor men förvånande nätt att rida. Hon är raka motsatsen till Gun, hon kröker på nacken så fort du kortar upp tyglarna och då är det lättare för henne att fuska med formen. Kröker hon på nacken så går hon ju fint, eller hur ? ;) Men då ska man se till att hon har med bakkärran också. En väldigt fin häst ! 
Man behöver också vara väldigt lätt på handen när man rider henne och det blir bra träning för mig eftersom jag gärna sitter och håller lite för mycket. Jag ska dessutom rida henne på hack och personligen tycker jag det är ett svårt bett att trimma på. Men det ska nog gå bra :)



Soleil (Sol)

Jag fick dessutom hoppa ett litet språng på båda.
Gun måste man hålla i och hålla om precis hela vägen fram för att hon ska hoppa. Det passar ju mig väldigt bra eftersom jag har lärt mig att hoppa så. 
På Sol var det väl mest bara att rida an hindret och komma rätt. Och jag kan säga att jag gillar den hästens språng skarpt ! Hon hoppar verkligen med hela ryggen och hon ger en sådan underbar känsla. 


Jag tror nog det ska gå bra att rida dem i en vecka. Förhoppningsvis kommer jag in i hur de ska ridas ganska snabbt och kan få ut det mesta av ridpassen :)




Dagens planer


Hello ! :)

Nu har jag tänkt lite och dagen idag kommer se ut ungefär såhär:

Nu: Äta frukost.

13.30: Äta lunch.

14.00: Åka till stallet och rida Sunnie och Amelia + putsa.

17.00: Åka till Sanna och testa hennes häst och ponny.

Efter det: Åka hem, uppdatera bloggen, äta något och sen får vi se vad som händer.


Japp, det blir min dag idag. Jag måste verkligen sluta sova bort halva dagarna !




Vad ska ni hitta på idag då ? :)






Innan en Annaträning i våras.




Natti Natti !


Idag har jag vart väldigt bra på att uppdatera, tycker ni inte ? :)

Men nu ska jag snart krypa till sängs så att jag är utvilad tills imorgon. Då ska jag nämligen åka och rida Sannas häst och ponny och se om det funkar bra. Gör det det så ska jag ju som sagt rida dem när Sanna och hennes familj åker utomlands :)
Plus att jag ska rida mina hästar imorgon så jag lär nog vara ganska trött efter det ;)

Vi får se hur uppdateringen blir imorgon, jag vet inte själv än hur jag ska lägga upp dagen.


God natt !



Vad jag saknar mitt svarta hår !




Stjärne


Stjärne, eller Björne som han kallades.
Jag tävlade honom åt Sunnies före detta ägare ett tag, en jättefin häst !



R.I.P Stjärne ♥




Nobody Is Perfect


Jag hittade lite fler gamla bilder på min D-ponny Nora :)





En bild från vintern. Hon har jättelurvigt huvud eftersom hon var krånglig att klippa. 









Hihi, tjockis ! När hon kom till oss var hon jättetunn men efter en sommar i stor gräshage så blev hon allt tjock :)



Min älskling, vad jag saknar dig ! ♥




Glöm inte fråga !



Nu får ni komma igång med lite frågor i Frågestunden !

Jag svarar på allt mellan himmel och jord ! :)




Inridning av Måsas Amelia


När jag skulle rida Amelia började det såklart regna -.-

Hon var också lite jävlig idag, fast på ett bra sätt. Hon var pigg och busig och lite irriterad på regnet så hon sprang runt och bockade och sparkade lite. Det är helt okej, sålänge hon håller det inom rimliga gränser ;)

Hon har lärt sig galoppskänkeln ganska bra nu och hon gör faktiskt ganska bra galoppfattningar :)

Efter halva ridpasset gick nosgrimman sönder. Det var inget Amelia märkte av men ett stort minus på mig som ryttare att inte kolla igenom så att sakerna är hela. Det var gammalt läder så jag är inte förvånad att det gick sönder.
Imorgon ska jag i alla fall sätta ihop ett nytt träns till henne och så ska jag kolla att allt är helt. Men det är lite svårt när det inte är min ponny, jag vet ju inte riktigt vad jag får ta och vart allt finns i det stallet.


Imorgon ska Amelia ridas som vanligt. Jag kanske hoppar henne några språng också, det beror på vilket humör hon är på :)



Måsas Amelia i höstas.




Dagens ridning


Idag red jag Sunnie på grusvägarna runt Johannas hus.

Hon var riktigt jävlig ! Hon tog inte något stöd på bettet och lyssnade inte på en enda halvhalt. Så jag tränade övergångar, tempoväxlingar och lite skänkelvikning för att försöka få ner henne på jorden igen och efter ett tag gick det.
Då var hon ok i galoppen, hon gick fortfarande inte riktigt fram till bettet men jag lät det vara idag eftersom hon skulle ta det ganska lugnt. När jag travade av henne var hon däremot riktigt fin, bra stöd på bettet, helt ok tramp och i den låga formen jag ville ha henne i.

Sen putsade jag allt läder. Det var stelt sedan helgens tävlingar så det var behövligt !

Imorgon ska jag nog rida Sunnie i padocken och rida igenom henne ordentligt. Inte ett alltför hårt pass men så jag känner mig riktigt nöjd med hur hon går :)



Från en Annaträning i våras.
Alström och Miss till vänster :)




Tävlingsfilmer


Här kommer filmerna från tävlingen som lovat ;)




95 cm, 0 fel.




1m, 4 fel. 

Som sagt, jag har blivit skitdålig på att se avstånd.. Får försöka träna upp det igen.




Morning


God morgon !



Uppdateringen kommer lite senare. Nu ska jag äta frukost ! :)




Frågestund !



Jag tänkte ha en frågestund här i bloggen :)




(ni får ursäkta den oseriösa bilden, jag är inte så bra på sånt här ;))





Alla som ställer en fråga får en länkning i ett inlägg här på bloggen :)
Så jag hoppas att ni frågar på bra nu ;)





Frågestunden stängs när jag fått in tillräckligt med frågor eller på söndag !




Just det !


Jag kom på att jag glömt att lägga upp filmen idag ! Jag lägger upp den när jag kommit hem från Sanna och Daniel eller imorgon :)


Jag funderar på att börja ge Sunnie linfrön. Hon är ju så tunn och har då svårt att bygga muskler eftersom hon inte har något att bygga på. För jag hade velat ha henne mer musklig och lite mer biff ;)



Vila


Nu är vi hemma från Göteborg, tyvärr utan något jobb till Tompa. Men vi får hoppas på bättre tur nästa gång !

Hästarna vilar idag som sagt. Såklart ska det vara fint väder just idag då.. Jaja.

Nu ska vi äta god mat och umgås med Sanna och Daniel.
Och ni själva får ha det bra resten av dagen ! :)



Gbg


Göteborg idag, håll tummarna !




Skrittur i regnet


Sunnie skrittades en stund idag, för att få bort lite av träningsvärken, barbacka i regnet med skrittäcke på. Vi blev ganska blöta men Sunnie verkade uppskatta det och jag tyckte faktiskt det var mysigt att rida i regnet för en gångs skull :)

Imorgon ska både hon och Amelia vila så då blir det en hästledig dag. Vi ska istället tillbringa dagen i Göteborg då Tompa ska på anställningsintervju. Jag håller både tummar och tår så hårt jag kan !
Så det blir dålig uppdatering imorgon med..


Om ni inte misstycker så väntar jag med att ladda upp filmerna från tävlingen tills imorgon. Jag och Sanna ska nämligen kolla på film och försvinna en stund i fantasin.

God natt !



Inridning av Måsas Amelia


Idag har det regnat hela dagen och det börjar bli lite tröttsamt -.-

Amelia var såklart blöt när jag tog in henne från hagen så jag bestämde mig för att rida henne barbacka idag. Hon var bekväm att sitta på, förutom att hon fortfarande är lite tjock så jag får stolsits även vid barbackaridning. Man måste ju bara älska ponnyer ! Fast hennes mage börjar sakta men säkert att minska

Hon skötte sig väldigt bra. Hon har börjat ta mer stöd på bettet och har börjat söka sig lite neråt vid vissa tillfällen. Hon har också utvecklat sin balans och har mognat mycket under den tiden jag hållt på med henne.

Jag önskar att jag hade filmat våra första ridturer så folk förstår hur jävlig hon var i början. Jämför man henne nu och då tror man inte det är samma häst ! :)



Måsas Amelia.



Bloggtävling




Jag är med och tävlar HÄR !



Svar


Malin frågade:
"varför önskar du att du inte fyllt 18?"


Det är egentligen inget jag tänkt ta upp här i bloggen, jag behövde bara få bort lite av trycket på mina axlar genom att skriva det.

Men eftersom jag alltid klagar på bloggare som inte svarar på kommentarer så ska jag inte vara likadan.
Jag tänker inte gå in djupt på det utan ni får nöja er med ett litet flyktigt svar:


Det har hänt väldigt mycket hemma de senaste 2 dagarna och det tar väldigt hårt på mig. Jag lyckades koppla bort det en stund idag så jag kunde fokusera på tävlingen men nu kommer det krypandes igen.
 
Jag vill tillbaka till den tiden då jag inte fyllt 18 eftersom inget var så krångligt då. Nu verkar det som om allt bara går käpprätt åt skogen och det finns inget jag kan göra åt det, tyvärr. Eller inget som kommer göra att det slutar bra i alla fall så vi får väl se hur detta går..



Tävlingen


Jag tänkte ge er en liten uppdatering om dagens tävling ! :)

Jag var lite orolig att Sunnie skulle vara jävlig idag, för när jag red henne igår kväll så satte hon sig lite på tvären.
Men jag oroade mig i onödan, hon var så fin så :)

Till första klassen tog det dock ett litet tag innan hon kom igång. Och fy vad folk inte kan regler för hur man rider när man är fler i en padock ! Ni som vart i Grästorp vet ju hur liten framridningen är där.. Det var folk som skrittade och stog still på spåret och det var flera som höll på att rida in i varandra för att de satt och tittade ner i hästens man hela tiden. Nej fy, det var inget roligt !

Väl inne på framhoppningen till 95 cm så var det lite samma där. Folk stog framför hindren när man skulle hoppa. Sunnie blev nog lite stressad av det och tvärnitade på oxern, trots att jag la henne bra. Så vi fick sänka ner lite och då gick det bättre.

Inne på banan plockade jag lite för mycket i henne så vi kom alldeles för nära på en del hinder men min underbara häst hoppade ändå ♥ Så det blev en nolla :)

Till andra klassen var hon mycket finare från början och hon hoppade som en gud inne på framhoppningen. På banan var hon minst lika fin, hon lyssnade på mig hela tiden och var verkligen uppmärksam på vad jag ville att hon skulle göra. Tyvärr la jag henne alldeles för nära på ett räcke som vi petade men jag är SUPERNÖJD ! Jag red mycket bättre i denna klassen, förutom det räcket då, och det är den känslan jag strävar efter varje runda :)
Men 4 fel i 1m alltså.


Så var Sanna där och tävlade sin storhäst Sol och jag hjälpte henne skritta fram henne när hon gick banan. Väldigt fin häst det där, och det roligaste av allt är att jag ska rida den och hennes D-ponny när de åker till Turkiet om 1½ vecka. Det ska bli jätteroligt ! :)

Filmerna kommer nog upp på bloggen imorgon. Nu ska vi baka biskvier, haha önska oss lycka till ! :)



Bilden är inte från idag.


Dagen


Idag blir det nog inte lika bra uppdaterat här på bloggen.
Jag har en del att förbereda inför tävlingen imorgon och just nu verkar det som om vi kanske ska in till Vara en sväng.

Sunnie ska ridas lite lätt idag, jag ska bara checka att alla knappar funkar som de ska.
Amelia ska fortsätta träna på volter och sin balans.

Men ni får ha en bra dag sålänge ! :)


Jag önskar att jag aldrig fyllt 18..



Bra update


Jag har uppdaterat ganska bra idag får jag säga, i alla fall för att vara jag ;)


Nu ska jag och Tompa mysa ner oss i sängen och kolla på Scrubs. Jag vet inte hur många gånger vi kollat igenom den serien nu men den är alltid lika bra :)



Sofia Alström och jag innan balen :)



Det blev inget med hemlisen


Kommer ni ihåg att jag skrev något om en hemlis för ett tag sen ?

Hemlisen var att jag skulle få hem en travare som sällskap till Sunnie. Jag måste ju låna en häst av Johanna nu när Sunnie flyttar hem och då hade det vart lättare att ha 2 egna hästar.

Men det blir nog tyvärr inget med det. Travaren kan inte vara själv när jag rider Sunnie eller åker iväg på tävlingar och det blir ju lite krångligt i längden. Väldigt synd för det är en fin travare.

Så nu får jag låna en häst av Johanna tills jag hittar någon bättre :) Troligen får jag låna hem Herkules som var hos oss i vintras.



Herkules.



Inridning av Måsas Amelia


Jag red Amelia idag med. Det blev faktiskt ganska fint väder där ett tag :)

Amelia var väldigt duktig idag. Hon lyssnade bra på galoppskänkeln och galopperade mer än ett varv på fyrkantsspåret. Hon tog mer stöd på bettet idag med och har får mycket bättre balans.

Vi hoppade även några låga språng och såhär såg det ut då:





Lite skillnad från de första "ridturerna" om man säger så :D
Duktig Amelia !



Badtur


Ridturen idag gick bra och både Martina, jag och hästarna hade väldigt kul :)

Vi red till grushålan och badade lite smått:



Hästarna tyckte det var lite läskigt först.



Men det tog inte lång tid innan Sunnie vågade gå ut lite längre :)



Till och med Martinas ponny Chanti, som annars är rädd för vatten, vågade gå ut en bit.



Roligt ! :)

Fast det är ju roligare att dra dit och bada ordentligt med hästarna en varm dag :)



Tävlingskoll


God morgon !

Det blev sovmorgon idag då jag och Tompa var chaufförer inatt igen. Man tjänar bra pengar på det i alla fall ;)

Nu har jag kikat på startlistorna och jag är ganska nöjd med hur jag startar. Jag startar ca 09.50 första starten och ca 11.20 andra starten. Det blir nog precis lagom tid för henne att ladda om i mellan klasserna :) 

Det som är roligt är meddelandet på Grästorps hemsida där de skriver att det är mycket starter och att pga detta ska man visa vaccinationsintyg vid infart till parkeringen.

Jag tyckte det var ganska lite starter. Plus att jag tror att det bara går segare att visa intyget vid parkeringen då det kommer bli bilköer. Men de kanske styr upp det på något snyggt sätt :)


Nu spöregnar det ute, som vanligt. Jag hoppas verkligen att det är bättre väder på söndag ! Och jag hoppas att regnet avtar så att jag kan rida någon gång under dagen. Både Sunnie och Amelia behöver ridas.
Sunnie ska dessutom ridas ut med Martina men vi får väl se hur det blir med det. Regnar det såhär mycket får båda hästarna vila idag..

 

 

 



Balen -10



Åska


Herrejösses vad det åskar ! Det bara smäller i fönstren :O

Jag hann rida Sunnie innan åskan kom men precis när jag skulle ta in Amelia så började det spöregna så hon får nog vila idag.


Sunnie var förresten på damphumör idag. Vi red till grushålan och klättrade och så rejsade vi med Tompa på cykel och då tände hon till. Det var som att sitta på en liten ponny, hon studsade och hoppade och tyckte det var jättekul ! Min lilla Sun-Bun ♥
Det känns bra att hon är så pigg och fräsch inför helgens tävling.


Nu ska jag och Tompa kolla på Scrubs. Det finns inte så mycket mer att göra när det är sånt här väder.. Men det är allt väldigt mysigt när det åskar :)



Äventyr i Alingsås


God morgon !

Inatt var vi ute på äventyr jag och Tompa xD Vi skulle hämta en person i Alingsås vars mobil hade dött så vi fick inte tag på honom. Vi körde runt och letade i nästan 3 timmar innan vi gav oss och åkte hem. Personen ringde nu på morgonen och kom inte ens ihåg att han hade ringt igår, lyckat ! (Y)

Men jag fick 500 kr för det i alla fall, så jag är glad ! Nu kan jag anmäla till en tävling till ;)

Idag är det jättetråkigt väder och jag funderar på att åka och rida redan om en liten stund. Sunnie ska ridas ut idag så det är skönt att ha tid på sig så vi kan rida långt.

Om det inte regnar ska jag rida Amelia i gräshagen som är större än padocken så det blir med konditionsträning för henne.



Lilla tjockis-Amelia :)


Annars händer det inte alls mycket idag. Väldigt skönt, för det har vart fullt upp de senaste dagarna.




Hoppning


Nu är transporten äntligen färdig ! Precis allt är klart och det blev ganska bra faktiskt. Det kommer nog bild på baklämmen imorgon :)

Nu är det bara "finliret" kvar på transporten, såsom att måla om den och fixa bommar istället för snören i bak. Men vi får se om det är värt att lägga pengar på det. Jag vill ju helst av allt ha en ny transport.


Jag har precis vart och ridit Sunnie nu i alla fall och det blev en långtur i stallet idag, trots att jag bara red en häst. Sunnie skötte sig väldigt bra idag. Jag gjorde som jag planerat och hoppade henne och hon kändes fin. Vi hoppade högre än vad vi gjort sen vi var i Kba och det var inte alls så läskigt som jag tyckt innan. Jag kanske börjar komma över min höjdrädsla lite :)
Om internet samarbetar så kan ni få film på hoppningen imorgon ;)

Nu ska jag äta och ta en dusch och sen ska jag nog mysa framför Scrubs med Tompa ♥



Sunnie Girl.



Projekt transport snart klart !


Nu är det inte långt kvar på transporten ! :D

Det enda som är kvar är att sätta in mellanväggen och borra hål så att den står kvar.
Så den kommer vara klar idag utan tvekan :)



Såhär såg golvet ut för inte så länge sen.



Morning !


God morgon !

Blev ingen uppdatering igår då det var fullt upp med transporten. Men nu är den snart klar !
Men vi måste åka till Vara nu för att köpa mer skruv, vi hade köpt för lite av vissa..

Tack Tompa för all hjälp med transporten !

Igår red en av Evelinas kompisar Amelia, så ingen ridning där, fast jag var med och höll koll så hon skötte sig ;)
Sunnie fick vila eftersom jag inte hade den bästa dagen igår.. Jaja, så kan det vara !

Idag ska hon i alla fall trimmas i padocken. Vi ska nog hoppa några skutt med tänkte jag, bara för att känna hur hon känns inför helgen. Eller om vi gör det imorgon, vi får se :)

Nu ser det tyvärr ut som om det regnar ute, tråkigt. Så vi får skynda oss till Vara så vi kan göra klart transporten innan det regnar in.

Hoppas det slutar regna innan jag ska rida sen bara -.-

Jag ska försöka uppdatera lite mer idag ;)



Sunnie Girl.



Transporten


Nu har vi köpt skruv till transporten.

Det blev inte alls så dyrt som jag trodde, 213 kr. Då köpte vi ändå lite extra, perfekt ju ! :)

Så köpte vi en ny skyld där det står "Djurtransport". Den var däremot dyrare, 149 kr för en sådan.. Dessutom skulle jag velat ha en där det stog "Hästtransport", men det får väl duga. Jag hoppas den inte är för stor bara..

Så köpte jag sandpapper så jag kan slipa lite på skivan som vi ska ha till baklämmen. Då ska färgen tydligen fästa bättre.
Jag har kommit på att det kommer se väldigt fult ut; lämmen kommer vara kritvit och resten av transporten kommer vara sliten. Hm, vi får väl se om det går att lösa på något sätt xD



Min fina gamla transport !



 

Gårdagens inridning av Måsas Amelia


Amelia var lika duktig igår som hon har vart det sista, om inte duktigare.

Vi fortsatte jobba med volterna och hon har blivit lite mukare i sidorna. Fast hon protesterar lite.
Vi galopperade ett helt varv ! Förbi grinden och allt, inga problem. Väldigt duktig Amelia !
Och så hoppade vi ett litet hinder, och idag hoppade hon alla gångerna och hon tycker det är jättekul :)

Det går bara framåt med den ponnyn.


Idag ska vi fortsätta arbeta där vi slutade igår :)



Projekt Transport !


Idag ska vi också hinna åka in till Vara och köpa skruv till transporten.

Vi har inte gjort något på den på ett tag, just för att skruv har saknats och jag inte hade fått min lön än. Men nu är det dags att sätta fart, transporten måste vara klar på söndag inför tävlingen och det är ganska mycket kvar att göra på den.

Vi ska skruva fast golvet i transporten, borra ett nytt hål så att mellanväggen kan sättas fast och lägga in gummimattan.

Sen ska vi byta baklämmen helt: Såga ut den, måla den, skruva fast den i "ramen" och skruva fast gummimattan.
Vi måste verkligen göra det snabbt för annars har vi ingen transport. Nervöst !



Måndag


Hallå :)

Idag vaknade jag hyffsat tidigt i alla fall och jag känner mig nästan utvilad. Det är ju alltid en början !

Nu ska jag strax åka till stallet och rida Sunnie, hon ska trimmas lite lagom i padocken. Jag ska bara känna att alla knappar funkar och hur hon känns. Jag funderar på graman kanske ?

Igår red vi ut och vi fick sällskap av Martina och hennes ponny Chanti. Vi red en lagom runda och stannade på vägen och åt hallon. Mums ! ;)





Gårdagens inridning av Måsas Amelia


Igår gick Amelia ganska bra.
Jag fick henne lite mjukare i sidorna med hjälp av några volter och hon är inte alls lika springig i traven längre. Hon har hittat lite av sin egna balans och tack och lov verkar hon ha kommit över det där griniga stadiet !

Vi testade också att hoppa ett litet litet hinder igår. Första språnget så hoppade hon faktiskt. De 2 andra gångerna hade hon insett hur lågt det var och klev bara över. Men hon ska nog kunna hoppa fint till slut ! :)


Idag ska hon gå i padocken som vanligt. Vi ska fortsätta träna på galoppfattningar och på volter som mjukar upp henne och tränar hennes balans.



Söndag


Hej allihop !

Idag är det en seg söndag, men tro mig, alla dagar känns som sega söndagar när man är arbetslös xD


Igår red jag Sunnie i padocken. Jag satte upp några låga hinder och tränade mitt öga lite. Jag har inte hoppat för tränare på länge och det känns.
Men igår kändes det i alla fall väldigt bra, jag såg distanserna bättre och Sunnie var på bra humör. Jag lyckades också få till min teknik i handen ännu bättre så jag hoppas jag har fått in det i huvudet ordentligt nu !

Idag ska Sunnie ridas ut, vare sig det regnar eller inte. Just nu är det ett litet uppehåll så jag ska nog gå till stallet strax. Jag har inte riktigt funderat ut vart jag ska rida än, det beror lite på hur mycket blinningar det är :)


Annars händer det inget roligt idag..


 

RSS 2.0